23 Mart 2010

Ne Ayaksın Bucaspor ? Ve Diğerleri

Koşun ulen!
Sezon başında bismillah dediğimizde hedef ligde kalmaktı. Şu an önümüzde 7 maç var ve 2. sıradayız. Üçüncü takımla aramızda 5 puan fark var. Şu an bir çok görüşe göre Buca iyi avantaj yakaladı. Şimdi yemişim şampiyonluğunu benim anlatmak istediğim mevzu farklı. Sessiz sakin gelen takım cebinde parası olmamasına rağmen nasıl bu noktaya gelebiliyor ufaktan dikkatinizi çekmek istediğim şeyler var.



ALTYAPI ALTYAPI ALTYAPI. Bu takımdan bir Arda Turan çıkmadı, bir Sabri Sarıoğlu çıkmadı (aman sabri çıkmasada olur) ama şu an 11'in 5-6 oyuncusu alt yapıdan yetişti. 86-90 doğumlu gençler ve her mevkide tecrübeli isimlerin inanılmaz bir uyumu var. Yılmaz Özlem, Erman Güraçar, Yunus Altun gibi usta topçuların yanında Mehmet Batdal, Sercan Kaya, Erkan Taşkıran gibi bir çok genç oyuncu yer alıyor, iyi de top yapıyolar.


Neyse mevzumuz altyapı oraya geri dönelim. BucaGenç ismini duyan pek yoktur muhtemelen. Bucaspor 2 yıl kadar önce altyapıyı kulüpten tamamen ayırdı ki bence bu fevkalade bir hareketti. Şu an ilçedeki bütün amatör kulüpler altyapıları ile BucaGenç'e bağlı durumdalar. Binlerce gençten bahsediyoruz.


Resmin üzerine tıklayın lüffen

Binlerce genç bebeden en yetenekli 100 küsür bebeyi kendi bünyesinde barındırıyor kulüp. A takımda oynayan ağabeylerinden hiçbir eksikleri yok. Zaten onlarda her yıl şampiyonlukları sıralıyorlar, milli takımlarda oynayan birçok genç var ve bence bu gurur verici. İnanılmaz bir tesisleri var ki bu çapta bir tesisi bizim memlekette dört büyükler haricinde anca 1-2 kulüp barındırabilir. Tesisleri anlatıp kafa tırmalamaya gerek yok siteden bakarak olursunuz ( linkin park ).


Fildişi Sahilleri İzmir'de A Milli takım ile oynamadan önce Bucaspor tesislerinde çalıştı


Şimdi gelelim diğer İzmir ekiplerine. Karşıyaka ve Altay ile aynı ligdeyiz. Göztepe bi alt kümede. İzmirspor ve Altınordu 3. ligde. Karşıyaka sırtını Selçuk Yaşar'a (Yaşar holding) dayadığını bilmekteyiz. Selçuk amca hortumu kıvırırsa kulüpten vıcı vıcı tısss diye sesler gelir hemen. Para babaları Selçuk Yaşar'ı önce onursal başkan ilan edip tesislere heykelini diktiler sonra bi gecede heykel söküldü ancak daha sonra yerine tekrar dikildi ( para varsa yancıkta, papi oynar am.cıkta). Altay Zorlu holding ve sülalesine yaslanıktı ancak onlar çekilince önce sendelediler fakat toparlandılar. Çok borçları var, Süper lig'e çıksalar bile gırtlağa kadar borç içinde küme düşerler. Göztepe donuna kadar haczedildikten sonra rica minnet Altınbaş holding'e kakalandı (satıldı diyemeyiz) . Canlı parayı görünce topçular oynamaya başladı altyapıdan yetişen iyi topçuları var, ekmeğini yiyorlar. İzmirspor ve Altınordu kesinlikle olması gerektiği yerde olmayan iki takım. İstanbuldaki muadili Vefa bu takımların.


21.03.2010 22:05:13
ŞAMPİYONUZ, ŞAMPİYON
U-18 Takımımız, Gençlik Geliştirme Ligi''nde ipi göğüsledi, son maçta İzmirspor''u 9-0 yendi.
Not: Gürkan çubuklu forma güzel he?