27 Ocak 2009

All-Star Memories: '92, "Simply Magic"

All-Star'a yavaş yavaş yaklaşırken biz anıları tazelemeye devam edelim. Bu sefer o kadar eskiye gitmiyoruz. 1992 All-Star haftasonu, Orlando. Olayın baş kahramanı Magic Johnson. (Evet evet, Orlando "Magic" Johnson esprisi bulamadığımdan başlayamadım bir türlü yazıya.) Neyse, esas olaya geçmeden önce bir gün öncesine gidelim. NBA Slam Dunk Contest'in 9'uncusu - o zamanlar Sprite'ın bunlarla işi yok tabi, Gatorade var. Yarışma da çok şenlikli o zamanlar, 7 oyuncu yarışıyor: Stacey Augmon, Shawn Kemp, Doug West, John Starks, Nick Anderson, Larry Johnson ve Cedric Ceballos. Plastic Man, West ve Reign Man ilk turda eleniyor. Ev sahibi Nick Anderson ve Starks'ın da pili finale kadar yetmiyor. Charlotte'un çaylağı Larry Johnson ve Ceballos finaldeler. Yazı turayı kazanan Johnson. Ceballos baselinedan gelip potanın arkasından bir smaç vuruyor. Ardından Larry Johnson'ın güme giden 360'ı geliyor. Bir önceki sene Dee Brown gözlerini kapatarak yaptığı smaçla kazanmış yarışmayı. Ceballos daha da abartıyor olayı, eliyle kapatmak yerine siyah bir bant geçiriyor gözlerine. Hala potayı görerek yaptığı iddia edilse de müthiş bir smaçla kazanıyor yarışmayı Cedric. Kemp de üçüncü kez katıldığı yarışmada yine kaybedenler arasında.

Şimdi bir kaç ay daha geriye gidelim. 7 Kasım 1991, ligin görüp göreceği en iyi oyunculardan biri, M. Johnson bu kez yakalandığı talihsiz hastalığı duyurmak için kameralar karşısında. Lakers onun yokluğunda serbest düşüşte.

Bir kaç ay sonra, All-Star oylama sonuçları tüm dünyanın "Magic" sevgisini açıklıyor adeta. Sezon boyunca bir tek maç bile oynamamasına rağmen Magic Johnson, Batı'nın en çok oy alan ismi olarak sahaya çıkıyor. Isiah, Jordan kimse ona karşı mücadeleden kaçmıyor. Magic'i hastalığından daha çok üzecek şeyin mücadele etmemek olduğunun farkındalar. Magic savunma falan dinlemeden atarak başlıyor maça. İkinci yarı başladığında ise no-look paslar havada uçuşuyor. 14 saniye kala, maçın başında onu kucaklayarak karşılayan Isiah Thomas'ın üstünden gönderiyor üçlüğü. Son 14 saniye oynanmadan maç tebriklerle sona eriyor. İki sene sonra yine Florida'da, yine MVP. NBA All-Star tarihinin en anlamlı MVP ödülü belki de.