19 Haziran 2008

Turnuva Notları - Rusya vs İsveç

- Ruslar, Yunanistan karşısında işaretlerini verdikleri patlamayı İsveç'e karşı yaptılar ve deyim yerindeyse İsveç'i sahaya gömdüler. Skor yanıltıcı olmasın, maç rahatlıkla 5'e, 6'ya gidebilirdi. Biraz şans, biraz da Rusların rehaveti yüzünden İsveç tarihi bir hezimet yaşamadı.




- Rusya'nın bu güzel oyununa rağmen tecrübesizlikleri gün gibi aşikar. Oldukça tempolu bir oyundan sonra golü bulduktan sonra geriye yaslanıp İsveç'in gelmesini beklemek, onlara pahalıya patlayabilirdi. 30. dakikadan, ilk yarının sonuna kadar İsveç oldukça net pozisyonlar buldu ve bunların tümü Rusya'nın kontrollü oyuna geçiş sırasında düzeni oturtamayıp defansında açıklar vermesinden kaynaklandı. Ruslar tempo yaptıklarında gerçekten tehlikeli oluyorlar ancak Hollanda karşısında bu tip hatalar cezasız kalmaz.

- Rusya'da Arshavin'in dönüşü takıma gerçekten güven vermiş, özellikle de hücum hattında çok daha cesaretle saldırdılar. Onun dışında Zhirkov ve Bilyaletdinov da hücuma zenginlik katan isimlerdi. Onların dışında defansta Kolodin ve Ignashevich, Ibrahimovic'in zayıf yönünü iyi çalışmışlar. Onun oyuna girmesini sürekli engelleyip, oyundan soğuttular. Zaten sakatlığın etkisinde oynayaz Zlatan da, bu duruma düştüğünde her zaman yaptığı gibi oyundan düştü ve maç boyunca sahada dolandı. Lagerback en büyük umudunu oyundan çıkarmaya cesaret edemeyince İsveç maçın, özellikle de ikinci yarısını, 10 kişiymiş gibi oynadı.



- Her ne kadar manşetlerde Arshavin olsa da, bence Rusya'nın en iyi oyuncusu, geçen maçtaki gibi Pavlyuchenko'ydu. Topsuz oyunda oldukça hareketli ve defansı yıpratan bir forvet, topla yapabildikleri ise gerçekten hayranlık uyandırıcı. Peşinde bir çok Avrupa kulübü var, bunlardan birisi de taraftarı olduğum Roma. Totti'nin yanına aranan partner olabilecek bir oyuncu ama Rus kulüplerinin pek paraya ihtiyacı olmadığından, Rusya'dan oyuncu almak kolay değil. Zaten milli takımdaki oyunculardan sadece biri Rusya dışında oynuyor.

- İsveç için bir değişim gerekli olduğu ortada. Zaten kadronun yaş durumuna bakıldığında Larsson, Ljungberg gibi önemli oyuncuları bir sonraki turnuvada görmemiz zor. Fakat İsveç'in alttan gelen pek de fazla kaliteli oyuncusu yok şu an için. Zlatan etrafında savaşan, mücadeleci bir takım oluşturmak onlar için şu anda çıkar yol gibi duruyor. Lagerback'in mutlaka Kallstrom'ü kullanmayı öğrenmesi gerek, Ibra iyi olmadığı zaman takımın güvenebileceği belki de tek adamın turnuvada hiç ilk onbirde oynamamış olması ilginç.