31 Ağustos 2009

Fenerbahce:2 - Manisaspor:1

Rakibin ilk 3 haftada gosterdigi performans ve bu performansi puana cevirmedeki basarisi, Manisaspor macinin kolay gecmeyecegini dusundurdu mactan once. Ek olarak futbolcularin 1 aydir haftada 3 mac yapmasindan oturu yorgun olmalari da oyun kurgumuzu tam olarak isletemeyisimizde buyuk pay sahibiydi.

Sakatliktan donen Alex oldukca verimsizdi; ancak Guiza'ya yaptigi asist ve son goldeki payiyla Turkiye Ligi'nde bir kez daha takimini kurtarmasini bildi.

Dos Santos yaptigi top kayiplariyla hucumlari bitirdi. Ustune ustluk rakip takim, kazandiklari toplarla surekli ataga cikti. Benzer sekilde Cristian da cok kritik toplar kaybetti. En son kaptirdigi top, zaten 10 kisi oynayan Fenerbahce'nin gol yemesiyle sonuclandi.

Yorgunlugun etkisi de vardir elbette; ama rakip takimin sert futbolundan yilmis bir goruntu cizdi orta sahamiz. Bu sert futbola, Emre'nin her zamanki gereksiz ve anlamsiz cikislari da etkilenince 10 kisi kaldi Fenerbahce. Bu kadar yildir futbolun icinde olan birinin bu derece amator olmasini kabul edemiyorum, kendine cekiduzen vermek zorunda.

Yorgunluk ve Manisaspor'un sert futbolu onemli etkenler ama bugun sahadaki oyunun en buyuk nedeni Gokhan Gonul idi. Allah Fenerbahce'nin basindan eksik etmesin Gokhan'i.

Bekir cok siritti sag bekte. Gerekli bindirmeleri yapamadi. Kazim'in performansi da etkilendi bundan, oyunun cesitliligi azaldi. Kazim yerine giren Mehmet Topuz'dan sonra da sag kanatta herhangi bir iyilesme goremedik. Orta sahadaki pas trafigi duraksadi. Bunlarin disinda savunmada kademe hatalari yapti Bekir ve bana gore 61 numarali Manisasporlu oyuncuyu ceza sahasinda dusurdugu pozisyon penaltiydi.

Sion macinda Ugur ve Selcuk'un performansi ile bugun Bekir'in sergiledigi futbol, Fenerbahce'de yedek kulubesinin kendisini olmasi gereken seviyede hazir tutmadiginin gostergesi. Olasi bir sakatlikta sikintilara gebe bir goruntu var ortada.

Maci almalari halinde 3 gunluk tatil sozunu alan oyuncularin nobetci golcunun maci getiren vurusuyla bunca sevinmesi de sasirtici olmasa gerek. Lige 4'te 4 ile guzel bir baslangic yaptik. Umarim oyuncular bu 3 gunluk arada kendilerini toparlarlar ve onumuzdeki uzun maraton icin gerekli enerjiyi ve motivasyonu olustururlar.