05 Ağustos 2009

kısa kısa

Ben bu günlüğün gidişatından memnun değilim arkadaş. Ne lan bu hiçbir şey yazılmıyor? Ulan yığınla haber olay var, 2 satır da mı bir şey karalanmaz?! That includes myself. herkesin kendine göre "excuse" u var tamam da, buranın ruhu da kaybolmak üzere, belirteyim.

27'sinden günümüze fenerbahçe honved'e 5 taktı. galatasaray da aşağı kalmadı gol sayısında, makabi netanyahu maçında. bu maçın benim açımdan şöyle bir önemi vardı, güiza nın herhangi bir maçta bu kadar gol atabileceğini görmüş oldum. yalnız bu herifin aşırtması falan çok iyi, pozisyonu kokluyor- soteye yatıyor, sinsice vuruyor da hocam hiç mi swerve olmaz bir forvetin vuruşunda.



neyse, avrupa'nın en iyi golcüsüymüş güiza daum hocama göre. daum cuğumun diğer bir görüşüne geçelim. fenerbahçe seyircisinin kendisinin bildiği o eski heyecana sahip olmadığını ateşinin söndüğünü tok müşteri moduna geçtiğini söylemiş. aragones gibi bir tranquilizer alınca bir yıl boyunca seyirci de böyle bir şey olmuş olabilir; ancak tribünler hiçbir zaman tezahürat bakımında ateşli olmadı fenerbahçede. neyin ateşinden heyecanından bahsediyor bilemiyorum ama bizim takımın profili daha çok british. top rakipteyken ıslıklama, beğenilen oyuncuya şakşaklama; gerektiğinde de kendi takımına muhaliflik. daum'a şantaj yapıyorlarmış güya, belki kafası karışıktır böyle garip değerlendirmeler yapmış olabilir bu nedenden.

Aynı süre zarfında, fb gs 5 atarken geçen sene Türksel Süper Lig'inin sürpriz takımı Sivasspor, şampiyonlar ligi ön elemesinde Anderlecht'ten 5 yedi. dünkü maçta 3-1 lik galibiyet ile uefa için umut verdiler; ancak savunmanın göbeği çok berbat sivasspor'da. uche ve högh ü koy şu anda, bu yaşlarında daha verimli oynarlar.

haftaya lig başlıyor, türksel süper lig artık başlasın diyorum. ama 2-3 hafta güzel bir oyun izleyemeceğiz gibi, hiçbir takım olması gereken seviyede değil. eylül ayında güzel futbol izleriz, kondüsyonları yerine gelince topçuların.

lig demişken transfere harcanan para ile ilgili bir haber vardı ntvspor'da, izleyemeyenler için not düşeyim buraya. transfer edilen net zararları ve bu transfler sonucunda avrupa'da gelen başarıyı konu alan bir haberdi. kıyaslama yapılan takım porto idi.

bjk 50 küsür, fener 48 ve gsaray 32 milyon avro net zarardaymış. porto ise 200 küsür civarı net kar elde etmiş transferlerinden. 3 türk takımı bu transfer politikasıyla şampiyonlar liginde 4 yılda sadece 1 kez çeyrek final görebilmişken, porto 3 kez ilk turu geçmiş 1 kez de çeyrek final oynamış. mourinho şampiyon da yaptı 10 yıl süreç içinde. daha ne olsun. bizim takımlarımız daha m topuz'a yılda 2.2 versin, deivid'e 3, ferrari'ye 2.5, belözoğlu na 3.5 vs vs vs. biraz feyz alıp transfer politikalarına çeki düzen verin birader. sonra digitürk pahalılaşıyor, kombineler ateş pahası oluyor sizin afaki harcamalarınıza kaynak oluşsun diye. lütfen.