NBA'de bu sezon belki de en fazla sayıda faturanın koçlara kesildiği sezonlardan biriydi. Son yıllarda daha sık duymaya başladığımız interim coach terimi de bu sezon oldukça fazla ismin önüne sıfat olarak eklendi. Sezon sonuna kadar takıma göz kulak olan yardımcı koç veya genel menajerlere verilen, Türkçe'ye Cevat Güler olarak da çevirebileceğimiz, bu sıfata sahip olan isimlerin genel olarak amacı takıma bir ivme kazandırıp sezonu devraldığı andan daha iyi bir yerde bitirmek ve bunun neticesinde gelecek sezon head coach sıfatına sahip olabilmektir.
NBA'de, futbol takımlarındaki gibi her yaz ayrı bir transfer çılgınlığı yaşanıp, her gelen hocanın kendi kadrosunu kurması gibi bir durum olmadığından; genellikle bir iddiası kalmayıp, koçlarını kovacak olan takımlar, yeni koçlarını sezon ortasında takıma getirip, sezonun geri kalanında kendi oyun stilini ve setlerini takıma öğretmesi için fırsat yaratırlar. Ancak bu süreçte yeni bir head coach, bir interim coach'tan daha fazla maaş ödemek manasına geldiğinden, takımlar da şu krizde kurtardığımız her dolar kardır mantığı güttüğünden son dönemde bir interim coach sevdasıdır gidiyor. Kimi genel menajerini, kimi asistan koçunu, kimisi de başkan yardımcısını cart diye sezon ortasında interim coach yapıp, temizle şu pisliği diyor. Genellikle takımdaki oyuncular da bu gelen amcanın yerinde, seneye yüksek ihtimalle başka biri oturacağını bildiğinden "köprüden geçene kadar ayıya dayı demek" taktiğiyle sezon sonunu getiriyorlar.
Bu sezonun interim koçlarından Kenny Natt(Sacramento) ve Ed Tapscott'ın(Washington) gelecek sezon takımın başında olmayacağı ve hatta Wizards'ın başına Flip Saunders'ın geçeceği bir süredir belliydi. Son dedikodulara bakılırsa Kings'in gündeminde de Washington'ın kovulan koçu Eddie Jordan var. Kovulan koçlar içerisinde en çok hakkı yenen isim olarak gösterilen Jordan'ın, Kings gibi genç bir takıma çok şey verebileceği kesin fakat Kings lotaryada iyi bir yer bulamazsa, ona daha iyi kadrolar önerebilecek takımlar da çıkabilir. Bir diğer devam etmeyen isim de takımı play-off'a sokmayı başarmasına rağmen, kendi adını yeni sezon koç adayları arasından çıkarıp genel menajer asistanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerine devam edeceğini açıklayan Tony DiLeo oldu.
Diğer interim koçlardan Kevin McHale, kaş yapayım derken göz çıkardı ve genel menajer pozisyonunu kaybetti. Fakat yeni gelen GM'in onu koç olarak takımda tutacağı söyleniyor. Memphis'in takımın başındaki Lionel Hollins'le devam edeceği de önceden biliniyordu ve beklediğimizin dışında bir gelişme yaşanmadı. Phoenix'e adeta bir güneş tutulması yaşatan Porter'dan sonra nispeten daha başarılı gözükse de, takımı play-off'u sokmayı başaramayan Gentry ise ucuz bir kontratla 2 yıl daha takımın başında kalmayı kabul etti, tabii Robert "Varyemez" Sarver'ın kulakları ucuz kelimesinden sonra gelen ismi duymaya gerek görmediği için hemen kontrat imzalandı. Yerini koruyan başka bir koç ise yoğun Ettore Messina dedikodularına rağmen Jay Triano. Triano bugün gelen haberlere göre Raptors'la 3 yıllık anlaşmaya vardı ve görevine devam edecek. Şu kadroyla aldığı sonuca bakarsak, ilginç bir tercih olduğu söylenebilir ama Colangelo'nun aldığı her kararda mutlaka mantıklı bir sebebi vardır, fazla tartışmaya gerek yok o yüzden bana kalırsa.