16 Ağustos 2008

3 Kuruşluk Değer!

Gündemi takip edenler hatırlayacaklardır; geçtiğimiz sene R.T.E.'nin eski bir ses kaydı ele geçirilip haberlerde ve gazetelerde bayağı uzun bir süre yer bulmuştu.

PKK bölücü örgütünün ele başı Abdullah Öcalan için "Sayın Abdullah Bey" ve şehitlerimiz içinse "kelle" tabirlerini kullanan R.T.E. için tazminat davası açılmıştı ve nihayet bu dava sonuçlandı.

Sonuca göre R.T.E. suçlu; ve ödemesi gereken miktar 3 Kuruş... Yani mecazi olarak da değil, bildiğimiz 3 kuruş.

Yargıtay yıllarca nice vatan evladını şehid etmiş birine "Sayın" diyen ve o şehitler için de alelade "kelle" diyebilen birine 3 kuruş ceza veriyorsa bu bir acizliktir, yargının saygınlığına düşen bir gölgedir ne yazık ki.

Fakat işin daha pis kısmı da şu; yasaya göre şayet tazminat cezası 1250 YTL'nin altındaysa o ceza hükmü için temyize gidilemiyor. Buna rağmen "Sayın" R.T.E. avukatlarını mahkeme üzerine salarak temyize gidilmesini emredebiliyor ve daha sonra "İnanabiliyor musunuz? Bu ülkenin başbakanına, bana, şahsi dava açabiliyorlar" diyerek ne kadar ilginç bir kafa yapısı olduğunu bizlere gösterebiliyor.

Yargıya mı yanarsın, ülke lideri böyle yaparken ülkenin durumuna mı yanarsın yoksa üç kuruşlukmuş şehitlerin değeri buna mı yanarsın?

Yazık...