05 Ağustos 2008

Edep Ya Hu!


Resim Hürriyeti'n internet sitesinden. Steaua Bükreş ve Partizan'ın Avrupa kupalarından ihracı ile ilgili bir haber. İhraçla karşı karşıya deniliyor, detaya girmiyorum. Beni rahatsız eden tarafı ise bunun müjdelik bir yanının olmaması. Haberi giren arkadaş o kadar kör ki, bunun müjdeyle yakından uzaktan alakası olmadığını göremiyor. Böyle bir ihtimalin varlığını müjde diye nitelendiren bu mantık, olası bir ihraçta milli bayram ilan edilmesini talep eder ihracın açıklandığı günü.

Ne müjdesi kardeşim, ne bayramı. Ön eleme oynamadan mı girelim Şampiyonlar Ligi'ne? Sonra ne olacak peki, Bükreş'i eleyemeyecek seviyedeki Galatasaray n'apıcak 3. torbadan Juve'nin girdiği grupta? Haketmiyorsak girmeyelim, çok net. Hiç kimsenin spor etiği dışına çıkıp böyle bir habere müjde etiketini yapıştırmaya hakkı yok. Kör taraftarların işi o, bilinçli ve tutkulu olan taraftarın değil.

Buna da şükür ama, daha önce rakip takımın dinamo oyuncusu sakatlandı diye müjde verdikleri de olmuştu. Nedir arkadaş bu? Edep ya hu..