06 Eylül 2008

24 Ekim 2007 - 6 Eylül 2008


Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin oğlu ve Kürt yönetiminin Washington’daki temsilcisi Kubat Talabani, ABD’nin PKK’ya karşı operasyon yapması durumunda bundan Türkiye’nin zararlı çıkacağını söyledi.

Talabani, Chicago Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, “Eğer Amerika, PKK kamplarına bomba yağdırırsa ertesi gün Türkiye’nin bütün şehirleri alev alev yanar” ifadesini kullandı.

Peşmergenin PKK’lı militanları şimdiden kordona aldığını ve Kuzey Irak’taki şehir merkezlerine kaçmalarını engellediğini savunan Talabani, sorunun askeri yollarla çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi: “Herkes topu birbirine atıyor. 1990’lı yıllarda Türk ordusuyla birlikte PKK’ya karşı tüm gücümüzle mücadele ettik. O zaman PKK’yı yok edemedik. Şimdi nasıl başaralım?”


Ne ABD, PKK'yı vurdu... Ne çok bilmiş Talabani ve oğlu şehirlerimizi aleve verdi, ne de biz PKK'nin kökünü kuruttuk. Ermenistan'a çay içmeye, hâl hatır sormaya giden bir Cumhurbaşkanımız, Irak'la pazarlık yapan bir Başbakanımız var. Olan kime mi oluyor?

Şunu yapacak kadar gözü kararanlara, yüreği yananlara. Aslında şehirler değil ya yanan zaten...