15 Eylül 2008

Devil Wears Prada



Sezona 2-1'lik Bologna yenilgisi ile başladı Milan. Gazetelerde "Tutun Milan'a Cologna!" diye gerzek bir başlık görürüz demiştim o zaman, denk gelmedim.

Bugün de Genoa karşısında zaman zaman tehlikeli pozisyonlar bulsalar da silik kaldılar diyebiliriz. Milan daha çok topla oynayan taraf olmasına rağmen ceza sahasına girmeyi bir türlü başaramadı. Kaleye dik saçma ortalar ya da bir dünya hedefini bulmayan ara pas ile "Lan orada üçgene mi basılır!" dedirttiler adama.

Durum böyle olunca Genoa 30. dakika'da Milito'nun ortasında Sculli ile golü buldu ve iyice geriye çekildi... Maç ilk paragrafta anlattığım şekilde ilerlerken, umutlar tükeniyordu galibiyet için. Benim de daha ilk maçtan İddaa iddiam için... Milan en azından beraberlik için bastırıyordu ben o sırada küfürler savururken, tam bu sırada -90. dakikada- kontra gelişen ve bir müddet Milan'a ait yarım sahada kalan topun Milan savunması tarafından bir türlü uzaklaştırılamaması ve Maldini'nin yaptığı faul sonrası Genoa lehine penaltı olarak sonuçlandı ve "Oğlum adamlarda Milito var lan, bence bu maçı Milan'a oynamayalım" diyen arkadaşıma verdiğim "Lan bir Milito nedir ki? Adamlarda Kaka, Ronaldinho, Sheva gibi bir dünya adam var" lafımı çevirip bir tarafıma sokan Milito'nun golüyle 2-0 sona erdi.

Demek ki neymiş? Sheva eski Sheva değil, Ronaldinho almış peygamber vitesine, Milan defansı'nın torunları geliyor, Ancelotti de bu şekilde giderse arkası ne kadar sağlam olsa da kıçında oluşacak Prada izine bakar bakar ağlar. Bu yavşak gülümsemeyi alırlar adamın çehresinden.