08 Haziran 2009

Formula 1 ING Turkish Grand Prix 2009 - Race


Turkey 2009
Race Results

Laps
Completed

Time
Race Length

Points
Earned

1. Jenson Button Brawn 58
10pts
2. Mark Webber Red Bull Racing 58
8pts
3. Sebastian Vettel Red Bull Racing 58
6pts
4. Jarno Trulli Toyota 58
5pts
5. Nico Rosberg Williams 58
4pts
6. Felipe Massa Ferrari 58
3pts
7. Robert Kubica BMW 58
2pts
8. Timo Glock Toyota 58
1pt
9. Kimi Raikkonen Ferrari 58

10. Fernando Alonso Renault 58

11. Nick Heidfeld BMW 58

12. Kazuki Nakajima Williams 58

13. Lewis Hamilton McLaren 58

14. Heikki Kovalainen McLaren 57 +1 Lap
15. Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 57 +1 Lap
16. Nelson Piquet Jr. Renault 57 +1 Lap
17. Adrian Sutil Force India 57 +1 Lap
18. Sebastien Bourdais Scuderia Toro Rosso 57 +1 Lap
19. Rubens Barrichello Brawn 48 +10 Laps Gearbox
20. Giancarlo Fisichella Force India 5 +53 Laps Brakes


Yarış yine beklenildiği gibi Button'ın olurken, Brawn GP ilk kez yolda kaldı ve Barrichello'yla puan alamadılar. Rakipleri Red Bull ise Webber ve Vettel'le podyum yaparak takımlar şampiyonasında bir adım yakınlaştı. Yarışın göze çarpan belki de tek performansı Rosberg'den geldi. İlk 10'daki en ağır araç olmasına rağmen çok iyi start alan Rosberg, daha sonra benzin avantajını da kullanarak yarışı 5. sırada bitirmeyi başardı. Büyük takımlar yine kayda değer bişey yapamazken haftasonuna damgayı Pilotlar-Takımlar toplantısı vurdu. Yarıştan kısa bir süre önce yapılan ve açıkça bir FIA'ya gözdağı olan toplantının sonunda FOTA tarafından yapılan açıklama "pilotları konuyla ilgili bilgilendirdik" oldu.


Bizim adımıza haftasonunun kritik noktası ise F1'in boş tribünlere karşı yapılmasıydı. Mark Webber konuyla ilgili "I am looking forward to Silverstone for many reasons because I think it will be a great atmosphere unlike here. There was no one here. We should have let them in for free at the end, Jenson and I spoke about this on the parade lap, that on the day maybe we should have made an announcement yesterday or even this morning to get some more people in here to let them experience our sport and that's a shame that it didn't happen." ** şeklinde bir açıklama yaparken, pilotların genel görüşü de kapıların açılması yönündeydi Ferrari takım direktörü Stefano Domenicali ise "We have concentrated too much about other things and it looks like we don't care about the public, about the show." *** açıklamasıyla olaya farklı bir açıdan yaklaştı.

** Silverstone'u pek çok nedenden dolayı iple çekiyorum, çünkü orada atmosferin, burdakinin aksine oldukça iyi olacağını düşünüyorum. Burada kimse yoktu. İnsanları içeri bedava almalıydık. Jenson'la bu konuyu konuştuk, belki de önceki gün veya sabah bir basın açıklaması yaparak buraya daha fazla insanı çağırmalı, onların bizim sporumuzu tecrübe etmelerini sağlamalıydık.

*** Başka şeylere kafa yormaktan sanki izleyicileri, şovu umursamıyoruz gibi gözüküyor.