04 Haziran 2009

Santon Yok, Macheda Yok, Ne Var Lan İt Gibi Ama Tam Değil


Alberto Paloschi ismine sezon başında değinmiştim sanıyorum. "Milan'da güzel şeyler de oluyor" kabilinden bu genç oyuncuyu anmıştım, hatırlıyorum. Çok yetenekli bir çocuk olduğu belliydi, fakat San Siro için henüz erkendi. Böyle bir durumda fazlaca şans bulabileceği bir Serie B takımına kiralık göndermek makul bir çözümdü, Milan da bunu yaptı ve Paloschi takımı Parma kalifiye olurken en büyük katkıyı yapan oyunculardan biri oldu. Cristiano Lucarelli ile iyi bir ortaklık kurdu ve takımının Serie A hedefine 12 gol ile yardımcı oldu. 19 yaşındaki bir isim için oldukça etkileyici... Bu arada Paloschi'nin Parma'ya geçişi co-ownership metoduyla gerçekleşti, yani bonservisinin yüzde ellisi şu anda Ducali'nin elinde... Buraya tekrar konuk etmemin sebebi nedir peki? Ait olduğu yere dönen Parma'yı tebrik edeceğim, kendime yol yapıyorum. Ama onun dışında şöyle bir durumu var ki Paloschi'nin oldukça değerli...


Bu ay içerisinde bilindiği üzere bir adet U21 Avrupa Şampiyonası var takvimde... 23 kişilik kadrolar da birer birer netleşirken İtalya milli takımının seçicisi Pierluigi Casiraghi, ülkenin final vizesi almasına yardımcı olan çekirdek kadroya sadık kalmış. Bu uğurda, sezonun sonlarına doğru yedek kulübesinden gelerek United'ın şampiyonluğunda büyük bir rol oynamış Federico Macheda'yı harcadı mesela eski milli golcü... Aynı şekilde, Marcello Lippi'nin A Milli Takım için gözdelerinden biri olma yolundaki Inter beki Davide Santon da 23 kişi arasında kendi adını görememiş. Fakat böyle müstesna bir oyuncu için kaideyi bozmakta çekinmemiş Casiraghi. İyi de etmiş. Gerçi ben Santon'u da, Macheda'yı da İsveç'te görmek isterdim. Sanırım, Euro '96'da Çek Cumhuriyeti karşısında kaçırdığı o gol sonrası defalarca uykusundan terleyerek uyanmak zorunda kalmış Casiraghi, clutch performanstan sahiden pek anlamıyor. Macheda'yı böyle açıkladık diyelim, buna ek olarak kadroda bulunan ileri uç oyuncuları da tartışılacak isimler değil. Fakat Santon? Altan, bu soruyu da kadroyu vererek savuşturalım...


Goalkeepers: Andrea CONSIGLI (Atalanta BC), Salvatore SIRIGU (Cagliari Calcio), Andrea SECULIN (ACF Fiorentina)

Defenders:
Marco ANDREOLLI (US Sassuolo Calcio), Salvatore BOCCHETTI (Genoa CFC), Domenico CRISCITO (Genoa CFC), Paolo DE CEGLIE (Juventus), Lino MARZORATTI (Empoli FC), Marco MOTTA (AS Roma), Francesco PISANO (Cagliari Calcio), Andrea RANOCCHIA (AS Bari)

Midfielders:
Ignazio ABATE (Torino FC), Antonio CANDREVA (AS Livorno Calcio), Alessio CERCI (Atalanta BC), Luca CIGARINI (Atalanta BC), Daniele DESSENA (UC Sampdoria), Claudio MARCHISIO (Juventus), Piermario MOROSINI (Vicenza Calcio), Andrea POLI (US Sassuolo Calcio)

Forwards: Robert ACQUAFRESCA (Cagliari Calcio), Mario BALOTELLI (FC Internazionale Milano), Sebastian GIOVINCO (Juventus), Alberto PALOSCHI (Parma FC)


Bu yukarıdaki eksiklere rağmen kadro gerçekten sağlam. 2008 Toulon Turnuvası'nı kazanan İtalyan takımının Giovinco (MVP), Cigarini, Marchisio, Marzoratti, Bocchetti, Dessena, Abate, Motta gibi isimlerden oluşan çekirdeğini barındıran bu kadro, yukarıda da görüldüğü gibi birçok değerli eklemeye de sahip. Bunlardan en öne çıkanı Gana asıllı Mario Balotelli hiç kuşkusuz. Henüz İtalya'da keşfedilmemişken Gana milli takım kampına çağrılan, ancak bunu reddeden Mario Balotelli. Şöhrete ulaşmasıyla birlikte aniden beliriveren biyolojik ebeveynlerine öfke kusan Mario Balotelli. Irkçı söyleme maruz kaldığı bir Juventus maçı sonrasında Stadio delle Alpi'deki taraftarları karşısına alıp kendisini onlardan daha İtalyan ilan eden Mario Balotelli. Hikaye buraya kadar güzel, ama disiplinsizliği her hocasının diline sakız olmuş da bir Mario Balotelli. Ben yeteneğini görsem de, kendisi hakkında beklenti içine girmeyen kesimdeyim. Bakalım haklı çıkan ben olabilecek miyim? Casiraghi de çok umutlu gözükmüyor... Ama İsveç konusunda değil... Harbiden çok güzel kadro be! Evsahibi İsveç, Belarus ve Sırbistan ile birlikte A grubunu oluşturuyorlar bu arada.

"Seeing a lad of his talent who at 18 behaves this way at both the national team and his club is infuriating."

Cengiz Çandar Gibisin:
Bu yazı aynı zamanda NUMARAIKI gazetesinde yayınlanmıştır.