05 Temmuz 2008

Harry Kewell Ali Sami Yen'de...

Galatasaray'ın efsanevi yılı olan 2000'de, UEFA Kupasına uzanan yolun yarı finalinde rakip Leeds United idi. Woodgate'li, Smith'li, Radebe'li, Bowyer'lı, Bakke'li ve tabii ki Kewell'ı Leeds'i Ali Sami Yen'de 2-0 ile geçmiştik. Ercan Taner bütün dünya vatandaşları toplansa Cimbom'u yine yenemezler modunda,yarı kısık sesle Superspor ekranlarında şimdikinden çok daha sağlıklı bir şekilde karşımızda idi. O gün mağlubiyetin etkisi altında kalan Avustralya'lı Kewell, taraftarlara elini boğazına götürerek hareket çekmişti. Kesicez biletinizi de boğazınızı da İngiltere'de der gibi. Kolay değil, 2 şehit verdi maçtan önce Leeds United. Taksim kan gölüne dönmüştü.

Şimdi o Kewell, Ergenekon tarzı bir operasyonla Galatasaray'a transfer edildi. Hiç bir mecmua Kewell ile Galatasaray'ı aynı haberde kullanamamıştı üstelik. O derece gizliydi işlem.
Peki o gün bize boğaz kesme hareketi yapan Kewell bugün onca taraftar karşısına çıkarken napıcak. Şahsım adına konuşursam, o gün 2 Türk İngiltere'de hayatını kaybetseydi, ben boğaz kesme hareketinden çok daha fazlasını yapardım İngilizlere. Her ne kadar Avustralya'lı olsa da Kewell, maçın heyecanı ve yenilginin siniri ile yapmış böyle bir hata. Hagi de yapar mıydı acaba?


Neyse, Liverpool'da geçtiğimiz sene sakatlıktan dolayı pek de forma giyemeyen sol açık topçusu Kewell, bu sene muhtemel olasılıkla yine sol açıkta sarı kırmızı formayı giyecek. Tabi sakatlanmazsa... Arda'nın da gitme sinyalleri gibi gelebilir bazıları için bu transfer ama gitmezse sağ açık veya ortaya doğru kayacak kendisi. Arkada Linderoth ve Mehmet Topal, geride 3'lü defans, kanatlarda Kewell, Arda ve ileride de Lincoln'ün önüne Şabani ve Ümit. Arda'nın olası bir transferi için de Ayhan. Bence bu orta sahayı sakatlık vurmazsa, şampiyonlar liginde bile iyi işler yaparken görebiliriz. Ama Arda bu derece prim yapmışken satılıp yerine şöyle kasıp kavuran bir forvet alınması da mantıklı olabilir. Seneye bu kadar pahası olamayabilir Bodrum hakimi Arda'nın.

Futbol ne enteresan oyun değil mi? Leeds'i o gün dümdüz edenlerden olan Hakan Şükür ve Okan Buruk usulca takımdan uzaklaşırken, bomba transfer atağı ile taraftarın boğazını kesmeye niyetli Kewell takıma kazandırıldı. Adamın ilk röportajından şunu anladım, direk yeni bir heyecan istiyor. Farklı bir ortam... Bence en heyecanlı ve en farklı ortamı buldu kendisine. Bakalım kaç kişi boğazını kesmek isteyecek Kewell'ın.

Bu arada şöyle bir şey var konuyla ilgili, okunası..