28 Temmuz 2008

İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı. Bomba Sesleri ve Çatışmalar...

Güngören'de Patlama. Şu anki durum 15 ölü, 154 yaralı... İlk açıklamalar;


Cumhurbaşkanı Gül: Saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum


- Cadı mısın sen? Beddua okuma hem, günah. Döner seni bulur sayın Gül.

Başbakan Erdoğan: Bu tür hain saldırılar, hiç bir zaman amacına ulaşamayacak

- Amaçlarına ulaşamıyorlarsa neden yıllardır bu kadar şehit? Amaçları nedir ki ülkeyi fethetmek mi? Salak değil bu adamlar sayın RTE! Amaçları zaten bu!


TBMM Başkanı Toptan: Sivillere yönelik terör eylemlerini nefretle kınıyorum


- Kınaya kınaya kıçımıza kına yaktınız. Sadece kınayın, memlekette kınadan bol ne var? Hiçbir şey yapmayın ama olur mu? Kesin yapmayın bir şey.


İçişleri Bakanı Atalay: Terörün acımasız yüzünü bir kez daha gördük


- Blade'in bıçağı mı bu? Kaç tane yüzü olabilir ki? Daha kaç kere göreceğiz? Hiç görmemek adına bir şey yapan yok. Çok mu seviyorsunuz? Terörün acımasız yüzünü gören cennetlik mi oluyor?

***

Bunu yapan sadece bu hükümet değil, hiçbiri yapmadı şimdiye kadar bir şey. Yılanın başını küçükken ezmediler, biraz büyüdü yine ezmediler, daha büyüdü çatışmalar başladı, bayağı bir büyüdü mevzilerine girdik, daha da büyüdüler masaya oturduk oturacağız, toprak verdik vereceğiz. Az kaldı yani.

Bir gazeteci gibi yaklaşamıyorum olaya. Gazeteci derken, sinirimi bastırıp olanları makul bir şekilde duyuracak durumda değilim, olamam da zaten. Her saldırıda aynı şeyleri duymaktan gına geldi. Daha bunun bir halkası daha, TSK, var. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden girip, hadlerini bildirmekten çıkacaklar. Dünya size güzel be, vallahi bak. Kalın orada, yapışın.

Sonra; "Niye terketmeye çalışıyorsun ki bu ülkeyi? Ne var ki yurt dışında?" Ebenin .mı var hocam, ebenin .mı.