30 Temmuz 2008

Takas Dedikodusu: Artest Houston'a mı?

Rockets'ın son 5 sezonun 4'ünde playoffların ilk turunda elenmesi gerçeği ile yazıya başlayalım. Yao Ming'in draftından sonra Francis-Ming-Mobley çekirdeğini Van Gundy yönetiyordu ve çekirdek McGrady takasıyla bozuldu. McGrady'nin zaten ilk tur bakiresi olması kafalarda soru işaretleri yaratıyordu; fakat gerek Dallas'a karşı gerekse Utah'a karşı gösterdiği performanslarla her ne kadar kendisi zamanında "It's on me." dese de yönetim bu şekilde düşünmüyordu ki kendisini takımda tutup Ming- McGrady çekirdeğini korudu ve etrafına parçaları eklemeye devam ediyor; Van Gundy yerine de artık Rick Adelman koç mevkiinde.

Adı takas dedikodusunda geçen Ron Artest'in takıma katılımıyla Batı Konferansı'nda Rockets, geçen sezon yaptığı takaslarla kadrosunu üst seviyeye çeken Lakers'ın yanına; yavaş yavaş düşüşe geçen Spurs ve/ veya Suns'ın yerine yerleşebilir. Takımın sakatlıklardan yana makus talihi hakkında bir yorum yapamam ama McGrady'nin sırt sorununun kronikleşmediğini söylemek fazla iyimserlik olur; ancak Artest'in takıma olası katılımıyla mevcut sağlık sorunlarına hücumu sürekli taşımak suretiyle yenilerini eklemez. Hücumun tıkandığı anlarda oyunu açıcı basketleri bulmasıyla McGrady'nin kendi mevkiisinde yükünü hafifletecektir; ayrıca Battier'nin yanına çok iyi bir savunmacı olarak geleceğinden McGrady'nin tutmakta zorlandığı daha iri ve kuvvetli 3-4 numaralı oyuncuları kilitlemede takıma büyük katkısı olacaktır.

Tabii akıllara doğrudan Artest'in sabıkası geliyor ki bu büyük bir soru işareti. Kendisinin Adelman'a sıraladığı güzel laflar kendisinin sorun çıkarmayacağı gibi bir hava veriyor gibi; ama yine de Artest bu, sağı- solu belli olmuyor. Ortadaki bu takas dedikodusu yanlış hatırlamıyorsam 8 kez playoff ilk turunu geçemeyen McGrady için bir sonraki turları yaşamak için büyük şans olabilir. Aklıma Minnesota'nın Garnett'in ilk kez ilk turu atlayıp Konferans Finali'ne kadar gittiği Sprewell-Cassell'li kadro geliyor ki Rockets'ın sahip olacağı kadro onlardan kat be kat iyi olacak. İzleyip göreceğiz.

NOT: Yazının konusunu takas gerçekleşmeden "where I got your back happens" diye yazmak istemedim; ama resimle bunu yakaladım sanırım.