12 Mart 2009

José :şappi:

They have experience, quality, great physical condition and intensity in their game. "That's why they're European champions. That is why they can win everything. I think they can win five trophies...

United are a quality team and showed against us exactly why they are European champions. You have to say they deserved to win.

They scored two goals over the course of the two games and we have to accept that, in football, the team that wins always deserves it but I don't think we should be negative about my team's display.

We played a great match against a great team. We just lacked that little bit of luck you need to win, that little thing that makes that difference between winning and not winning.

We went one down after a couple of minutes but we had three chances to score in the first half, more than our opponents, and we hit the bar from three metres out.


In the second half we lost another goal but we continued to play and we showed great character.

José Mourinho
Kaynak: BBC

Ne yalan söyleyeyim, Mourinho'dan böyle bir açıklama beklemiyordum maç sonunda. Hakemlere versin, veriştirsin. Kaçan gollere, direkten dönenlere atsın tutsun istiyor insan Mourinho'nun açıklamalarını bildiği zaman. Gel gör ki öyle olmadı... Bu kadar iyimser bir açıklama bir daha ne zaman duyulur Mourinho'dan bilemiyorum, başımıza taş yağacak.

Manchester United'ın dört kupayı birden kazanmasının zor olmadığından, maçı kendilerinden daha fazla hakeden iyi bir takımla oynadıklarından bahsederken kaçan goller ve şanssızlıktan da söz etmemiş değil. Haklı da o konuda, çok kritik yerlerde direkten dönen iki topu var ki Adriano'nun direkten dönen volesi girse ayakta alkışlardım. Gerek atağın güzelliği, gerek vuruşun...

Öyle ya da böyle turu geçmeyi bildik, İtalya ligi ilgimi çok çeken bir lig değil. Bu yüzden belki Roma sempatizanı Kensai kadar ya da herhangi bir başkası kadar bilgili değilim ama ligi alıp götürme şansları da yüksek. Her işte bir hayır vardır derler, bize dört kupada bir hayrı dokunabileceği gibi başka düşüncesi kalmayan İnter'e de ligde rahat bir ortam yaratabilir.

Alkışlamayı da becerebiliyormuş yenilgilerinde diyip bu bahsi de kapatıyoruz.