21 Mart 2009

MVP - Cavs - Drew - droseroy.com

Sağda solda başlamış MVP anketleri. nba.com'un anketinde Wade, Yahoo'da burun farkıyla LeBron önde. Wade ve LeBron'un son bir ayda yaptığı inanılmaz işler Kobe'yi biraz gölgede bıraktı. James&Wade ikilisi seyircilerin oylarına göre atbaşı gidiyor. Cavs evsahibi avantajını alırsa LeBron garantiler; aksi takdirde işin içine Wade ve Kobe de girebilir. Anket hemen aşağıda.

***

Cavs demişken, geçen gece uzatmaya giden Portland maçını 2 (iki) top kaybıyla tamamladılar - ki son top kaybı da son saniyelerde geldi. Daha Milwaukee'nin kırdığı lig rekorunu egale ettiler. Aynı zamanda uzatmaya giden bir maçtaki en düşük rakam oldu 2 top kaybı. İlginç bir notla bitirelim: 2006'da Milwaukee, Indiana karşısında bu rekoru kırarken oyuncu kurucu olarak sahada yine Mo Williams vardı.

***

Cavs evinde kazanmaya devam ederken Lakers 7 maçlık bir deplasman turuna başlıyor. Bynum'un bir aydan önce dönmeyeceğini söylemiş Phil Jackson. Bu playoff ilk turunu kaçıracak demek. Takımınızda Kobe varsa öyle ya da böyle kazanırsınız; fakat Bynum'un yokluğunda ekstra yorulan oyuncular ve 3 aydır maça çıkmayan bir Bynum'la yola çıkmak şampiyonluğu zora sokabilir.

***

Bulls Rose 4 ROY kampanyalarına başlamış. Mutlu son çok uzak değil.