26 Mart 2009

Rooney, Gel Canım Sen...

"Henüz çok genç ancak birgün milli takıma kaptan olabileceğini düşünüyorum. O bir lider ve saha içinde iyi bir örnek. Kendisine biraz daha olgunlaşma fırsatı tanımamız gerektiğine inanıyorum. O İngiltere'deki en yetenekli genç oyuncu. Gelişime fazlasıyla açık olmasıysa en önemli avantajı. Yeterli olgunluğa geldiğinde tam bir lider olacak."

Bu sözler Capello'ya ait. Zamanında Rooney hakkında bu sözleri sarfeden Capello son idmanda kendisini kenara çekip son lig maçında gördüğü kırmızı kartın saçmalığı hakkında bir vaaz vermiş. Rooney'e biraz daha sakin olması gerektiğinden bahseden ve bayrak direğine saldırmaktan ne anladığını soran Capello, eklemeyi de unutmamış; "Çılgın şey seni..."

Son idmanda 10-15 dakikayı kulak çekmeye ayırdığını düşündüğüm Capello, Ashley Cole'u da geçenlerde bar çıkışında karıştığı olay ve tutuklanması hakkında bir miktar sıkıştırmış.

Londra'daki Ukrayna maçı öncesinde ufak disiplin önlemleri alan Capello ve 'belalı' ekibi eğer bu karşılaşmayı da kazanırlarsa grupta büyük bir avantaj elde edecekler.