27 Mart 2009

Alex & Darren

Darren, Fergie'nin üç oğlundan biri. 90-94 yıllarında Manchester United'da oynadıktan sonra £250.000 karşılığında Wolverhampton'a satılan ve sonrasında da ortalama bir kariyer çizen Darren'ın eşi ve çocuğuyla ilgili de sorunları oldu ve bir dönem tutuklu kalma gibi bir duruma da düştü. Şimdilerde ise babasının izinde -ya da gölgesinde mi desek..?- Birinci Lig ekiplerinden Peterborough United'ın menajerliğini yapıyor.

2001-2002 yılında emekli olabileceğini açıklayan ama akabinde ise daha uzun yıllar görevine devam etmek istediğini söyleyip takımda kalan Fergie'nin artık yavaş yavaş bu yılların son zamanları olacağını zaten Manchester United'ı takip edenler biliyorlardı ya da en azından tahmin edebiliyorlardı. Oğlu da bunlara biraz çanak tutmuş; "I can see him doing this year and next and then that might be it for him. His health is fine and he's building a new team. If they win [the league] this year, then they catch Liverpool in terms of league titles won and that will be in his mind"

Kısaca, önümüzdeki senenin sonunda Fergie'nin emekliye ayrılabileceğini söylemiş. Gönül ister daha çok kalsın takımın başında da git yaşlılığını da yaşa be Sir, harcama kendini. Kefenin cebi yok der bizim atalarımız. Oğluna öğütler ver, eşinle vakit geçir, torununu falan sev.

Edit: Aceleyle en önemli kısmı eklemeyi unutmuşum alıntıdaki. Manchester'ın 17, Liverpool'un 18 şampiyonluğu var. Cünyır diyor ki; "Sanırım babamın kafasında bu sene onları yakalayıp, ertesi sene de geçtikten sonra görevi bırakmak var." İnsanın hedefleri olması güzel tabi.

Kaynak: The Guardian