29 Aralık 2008

16-0 @ The Q

Bu maça yazı yazma niyetindeydim; fakat maçı izlemek için link ararken unutmuşum. Neyse, Varejao attı 30 oldu. İki takımda da bi tutukluk var. LeBron'un şu yeni reklamda söylediği, "time after time" kısmını anlayabildiğim şarkıyı da merak etmiyor değilim. Chalmers'ı çok seviyorum anasını satayım. Evin afacan çocuğu gibi (Gürkan: Al benden de o kadar Kubi, aynı sen). LeBron'un asist ortalamasını düşüren adam West'tir. Birini de sok be adam, birini de sok. Neyse ki Boobie biraz dengeliyor. O da dağlara taşlara attı şimdi. Beni g.t etmek için mi yaşıyorsunuz ulan? Tam LeBron'un dış şutlarına laf edecekken o da sokmaya başladı. Marion'a basketbolu temelden tekrar öğretmek gerekiyor. Yerden pas, sol el dribling, sağ el turnike... Adam top oynamayı unutmuş. Al işte! O da tıkadı lafı ağzıma, şaka gibi. LeBron'un buzzerıyla 44-42 bitiyor ilk yarı. Bron 20, Wade 9.

Şimdi karşınızda devre arası rituelimiz; basketball-reference.com. Kobe, 2006-07 sezonunda tam 10 kez 50 sayı barajını geçmiş. Bir maçta 20+ ribaund alan en yaşlı oyuncu da Deke'ymiş(40). Çok absürd bir performansa denk geldim dolanırken: Jayson Williams adlı muhterem 31 Ekim 1997 gecesi 17 ofansif 3 defansif ribaundla temiz saçmalamış. Smaç yarışmasının reklamları dönüyor kanalda. Keşke Rudy - Alexander - Westbrook üçlüsünün katılması garanti olsa da diğer üçlüden birini seçsek. Sıkıldık abicim aynı isimlerden. Howard o kalıbıyla yapabileceği her şeyi yaptı diyeceğim; ama göz korkusu var.

West'i verip Mo Williams'tan bi tane daha alsa ya Cavs. Wade de Duncan olmuş haberimiz yok. Sol eliyle şut soktu, tepki yok. Ahah LeBron rampada kayan çocuklar gibi oturuverdi, kaseyi dağıtıyordu. West, çaldığı topu göğsüyle kontrol etmeye çalıştı ve turnikeyi kaçırdı. Acayip laflar hazırladım sana Dalonte. İsmo'yla anlaşmıştık West 4 Farmar diye; ama bu pozisyondan sonra "görüşmeleri askıya alalım" dedi kendisi. Hakem Varejao'nun bariz basketini atladı. Sayın Salvatore, şampiyonluğa giden bir takımın kaderiyle oynayamazsın! Wade sapıttı, fark 8. LeBron, eşek kadar oldun hala serbest atış atamıyorsun. Bende de ne sinir var bu gece. Halbu ki 36 saattir kar yağıyor, aralıksız. Etrafta kimseler yok. Huzur dolu olmam lazım. Z'den sezonun 8. üçlüğü. %53'le atıyor bu sezon. LeBron hakeme çift daldıktan sonra kararlar değişti yalnız, dikkat! West'in üçlüğü, asist LeBron, 77-77. Mo, uzat elini öpüjem abi. Hornets - Pacers maçı da başabaş gidiyor. İsmo'dan Indiana - Kayserispor benzetmesi geldi ki cuk sesi Indianapolis'ten duyulmuş. Cavs 7 sayı öne fırladı, taraftar coştu. LeBron, Haslem'in kaşa iyi çalıştı, geçmiş olsun. Son çeyrek sertleşen bir Cavs savunması var ki 6 dakikada 12-0'lık seriyle maçı aldılar. Ohio'nun güzel kızlara ihtiyacı var, bu geoit ablalarla nereye kadar?

Cavs, Q Arena'da namağlup devam ediyor, 16-0. Liderlik maç fazlasıyla Boston'da. Şu sıralarda devam eden maçta Celtics, Kings önüde 27-17 önde. Olası bir mağlubiyette liderlik için Cleveland - Boston arasındaki ikili averaja bakılacak.Dün akşamdan beri devam eden inanılmaz bir kar yağışı var. Hummalı çalışmalar sonucu saha zemini basketbola uygun hale getirildi. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. İlerleyen saatlerde bağlantılarımız devam edecek. Doodah, Subay Haber, Ankara.