30 Aralık 2008

Rumor Mill

Futbolda Ocak ayı demek, dedikodu çarklarının hızla döndüğü, kötü giden takımların sezonun 2. yarısında durumu kurtarmak adına, iyilerin ise hedefe giden yolda eksik parçayı bulmak için paraları saçtığı dönem demektir. Ben de kendi adıma bu süreçte söylentileri, transferleri haftalık olarak değerlendirmeyi, Ocak ayı blog programım olarak belleyip bir Rumor Mill serisi yazayım dedim. Gündemi son günlerde meşgul edenlerle başlayalım;

Mehmet Yıldız(Sivasspor): Aslında daha çok Avrupa ağırlıklı yazmaya çalışıyoruz ama son günlerde her spor programında mutlaka konuşulan bir transferi de yazmadan geçmemek lazım. Rivayete göre Galatasaray 3.5 milyon avro + Necati + Mehmet Güven + Aydın(kiralık) veriyormuş. Eğer gerçekten böyleyse teklif sanki o 3.5 milyon biraz fazla kaçmış gibi, hele ki Nonda ve Ümit Karan bile yeterince forma bulamazken. Ancak diğer yandan Koller-Baros ikilisinin Çek milli takımındaki uyumunu ve Mehmet Yıldız'ın Koller'le benzer tarzda bir oyuncu olduğunu düşününce olabilir esasen diyorum.

Andrei Arshavin(Zenit): Real Madrid, Barcelona, Tottenham, Chelsea derken sona en çok yaklaşan takım haberlere göre Arsenal. Devre arasında takımdan ayrılmak istediğini kesin bir dille açıklayan Arshavin, Arsenal'in genç ve dinamik kadrosunda neler yapabilir, burası henüz soru işareti. Zenit'in istediği 20 milyon avro da Wenger'in transfere astronomik rakamlar harcamama prensibini çiğnemesini gerektirecek.

Adriano(Inter): Tam Mourinho geldi, kendine çeki düzen vermeye başladı derken Adriano yine bildiğimiz Adriano davranışlarını sergilemeye başladı ve haliyle de Mourinho'dan kesiği yedi. Şu sıralar Fenerbahçe'nin(!) yanısıra Flamengo'nun da Adriano'yu kiralamak için girişimleri olduğunu okuyoruz. Eğer Brezilya'ya giderse, bu kez Avrupa'ya dönüşü top-class bir takımla olmaz diye de bir tahminde bulunayım.

Diego(Werder Bremen): Santos'ta Robinho'yla birlikte harikalar yaratırken kimse O'nun Werder Bremen gibi Avrupa'nın görece olarak düşük profilli takımlarından birine geleceğini düşünmüyordu. Ancak o basamakları teker teker çıkmak istedi ve artık kariyerinde yeni bir adım atma zamanı gelmiş gibi duruyor. Real Madrid, Juventus, Chelsea derken şimdi de Inter Brezilyalı'nın peşinde. Şimdiye kadar bütün tekliflere sırt çeviren Bremen, son dönemdeki kötü gidişin de etkisiyle artık Diego'yu elinde tutamayacak gibi gözüküyor.

Florent Malouda (Chelsea): Malouda'nın sezon başında Scolari'nin takımında fazla yer bulamayacağı düşünülüyordu ve adı uzunca bir süre Roma'yla anıldı. Ancak o bütün dedikodulara rağmen kulübünde kalıp forma savaşına girmeyi tercih etti ve şimdiye kadar da bunu başarmış gibi duruyor. Fakat şu sıralar Ribery'li Bayern ve Nedved'in yerini doldurmaya uğraşan Juventus ile adı sıkça anılıyor.