24 Aralık 2008

Christmas Day Special

LA Lakers vs. Boston Celtics
25 Aralık Perşembe, 24:00

Yarın gece Hristiyan dünyasının önemli günü Christmas Day'de iki dev, son finalistler karşılacak NBA'de. Bu maç her ne kadar sıradan bir normal sezon maçı dahi olsa her iki takım için de özel anlamlar taşıyor. Zaten Celtics ve Lakers gazozuna bile maç yapsalar, kıran kırana geçerdi ama geçen yılki final serisi ve diğer bazı etkenlerden dolayı maçın heyecanı tavan yapmış durumda.

Boston açısından bakarsak, 19 galibiyet üst üste alarak klüp rekorunu kırdılar ve şu anda tam gaz yollarına devam ediyorlar. Takımda herşey tıkırında ve rakip sahada Lakers'ı yenip bir kez daha buranın ağası biziz mesajını vermek isteyeceklerdir. Ayrıca geçen yıl Houston'un gerçekleştirdiği 22 maçlık seriyi geçebilmeleri için de önlerindeki en büyük engellerden birisi bu maç. Bu maçı da kazanırlarsa 33 olan NBA rekoruna kadar gidebilirler.

Lakers ise son haftalarda kötü maçlar çıkardı. Sezon başındaki görüntüden sonra gelen dağınıklık ve sürpriz mağlubiyetler taraftarın moralini bozdu. Takımda yolunda gitmeyen şeyler var ama dün gece deplasmanda oynanan back to back New Orleans maçının kazanılmasıyla umutlar artmış durumda. Geçen yılki final serisinden sonra kendi sahasında rakibine bir mesaj vermek isteyeceklerdir mutlaka. Ayrıca Lakers bu maçı kazanırsa Phil Jackson'un da kariyerindeki 1000. galibiyeti olacak. O açıdan da anlamlı bir maç.

Maçı televizyondan izleme şansımız yok malesef. Amerikan ulusal kanalında yayınlanan maçları NBA TV veya NTV yayınlamıyor. Bu sebeple ancak internet üzerinden izleyebilecez. Derbilerde favori olmaz deyip bitireyim.