11 Aralık 2008

Ahanda Domino Efekt

Daha Hornets'in kadrosuna Daniels'ı katmasının üzerinden birkaç saat geçmeden bir takas daha geldi. Bu sefer takasımız biraz daha ciddi boyutlarda değişime yol açacak. Buyrun burdan irdeleyelim:

Phoenix Suns
Gelenler : Jason Richardson, Jared Dudley
Gidenler : Raja Bell, Boris Diaw, Sean Singletary

Charlotte Bobcats
Gelenler : Raja Bell, Boris Diaw, Sean Singletary
Gidenler : Jason Richardson, Jared Dudley

Efendim bu takasla Sn. Steve Kerr ve onu bulunduğu mevkiye getiren, o kadar da sayın olmayan Robert Sarver tabiri caizse sıva yapmışlardır. Takıma savunma yaptırmıyor diye gitmesine izin verilen D'Antoni, Doğu yakasında mütevazı kadrosuyla mucizeler yaratırken; bizim savunma profesörü Terry Porter'la play-off potasına girme mücadelesi veriyor olmamız zaten Kerr-Sarver ikilisinin sıva yapmak için gerekli malzemeyi ürettiğini gösteriyordu. Şimdi takımda savunma kelimesiyle yan yana kullanılabilecek tek adam Raja Bell'i de, savunmayla uzaktan yakından alakası olmayan, ayrıca bir de sakatlık riski yüksek J-Rich için göndermeleri tam bir saçmalık. Diaw'ın 2011'de biten kontratını yollarken yine 2011'de biten bir kontrat almaları da herhangi bir gelecek planından yoksun olduklarının bir diğer göstergesi. Açıp hesap defterine bir baksalar takımların yarısının cap boşaltmak için çabaladığı 2010 yazında Amare, Shaq ve Nash'in kallavi kontratlarının biteceğini, Diaw'ı yollarken 2010'da biten bir kontrat alınırsa Amare'yle sözleşme uzatıp, üstüne 2 de max kontrat verilebileceğini, bunları LeBron ve Wade'e önerseler, yanında da alın size Wade-Lebron-Amare triosu, gidin yıllarca süpürün NBA'i diyebileceklerini görebilirlerdi. Artık bu hayalimiz de son bulmuş oluyor, çünkü 2010'da sadece 1 max kontrat verebilmekteyiz, Amare haricinde.

İşin Bobcats kısmı ise tamamen Larry Brown'un keyfine göre şekillenmiş durumda. J-Rich gibi şovmen, savunma yapmayan adamı hiç sevmez; Bell gibi askere de canı fedadır. Diaw da takım oyuncusu olarak gayet güzel seçim, orada yeterli süreyi bulacağından verimli de olacaktır. Özellikle ilk 5'e yerleştirilirse Amare'nin olmadığı sezonki gibi istatistiklere yaklaşabilir, çünkü takımının başlıca hücum silahlarından biri o olacak. Sonuca bakılırsa Bobcats için gayet güzel hamle denilebilir.