26 Aralık 2008

Merry Christmas San Antonio

“Our first half was our best offensive half of the year,” the Orlando coach said. “The second half was easily our worst.”

Bu savunmaya ikinci yarıda sadece 37 sayı atabildi Hornets. CP, Nisan 2007'den sonra ilk defa bir maçı top çalmadan tamamladı. Bu geceye yakışmayan bir maçtı kısaca. Baydıvey; Doğu bir kez daha galip.

Kimseden çekmedi Suns, Spurs'ten çektiği kadar. Shaq bu maçı bekliyormuş, acayip top oynadı. Spurs'un 4.3 saniye kalan yediği oyun geldikleri yeri açıklar cinsten. Yılların Spurs savunmasının asla yapmayacağı bir hata. Son topta J-Rich'in yaptığı ise ona yakışır bir hareketti. Mason affetmedi, "Merry Christmas San Antonio". Gece şimdi başladı. Bu arada Nash yaptığı 2 asist başına 1 top kaybediyor. O kadar oyun kuruculuğu ben de yaparım anasını satayım, diye sallamak geliyor insanın içinden.

Gecenin spesiyali Celtics - Lakers. Phil Baba'nın 1000. galibiyeti ve bunu en hızlı başaran koç. 19 maçlık seriyi bitiren İspanyol aktör Gasol. Son çeyrekte Rondo'yla çarpıştığı pozisyondan sonra kendine geldi. Arka arkaya attığı 7 sayı maçı getirdi. Boston'un benchi çok baş ağrıtır playofflarda. Şu ana kadar asıl rakipleri olarak görünen Lakers ve Cavs'e göre bench olarak zayıflar. Diğer tarafta Kobe oyunun içinde değil gibi. Savunmada geçtiğimiz yıllardaki kadar göz önünde değil. Ayrıca rakip 25 faul yaparken Kobe'nin kullandığı serbest atış sayısı sıfır. Ki olay hakemlerle alakalı değil; içeriyi zorladığı bir pozisyon bile hatırlamıyorum. Ulan Cleveland da yağdırıyor üçlükleri. Mike James'in basketbol oynamaya çalışması da trajikomik. Neyse molayı aldı Washington koçu - kim olduğu hakkında en ufak bi fikrim yok - sonunda. Diğer maçla ilgili son bir şey söyleyeyim: Ariza, seyirciye oynama! Çizgilerin üstünde ordan oraya atlaya atlaya bitirdin maçı arkadaş.

Mo Williams'ın Yahoo'daki fotoğrafı komedi, gümrük müfettişi gibi pezemenk. Arenas çekmiş bayramlıkları, harçlığı cebe indirmiş torun gibi oturuyor kenarda. Washington da beklediğimden iyi çıktı. Arenas dönünce iyi takım olurlar diyeceğim de Blatche ne abi ya? Deşaavn da Varejao - Wallace ikilisine elini sallıyor hala, çekivercekler kenara. Yine mola. Lakers da iyi vurdu şaka maka. Christmas ayağına Irak'taki askerlere bağlanıp duruyorlar, bi maç izletmediler. LeBron, doğum gününde alkolü fazla kaçırmış galiba, ilk yarı bitti fark hala 2. Devre arasında basketball-reference.com'a sardım aptal aptal. Araştırmalarım 20 ribaund barajını geçen en kısa oyuncunun Fat Lever olduğunu gösteriyor. 1.90 boyuna bakmadan 4 kez geçmiş 20 ribaundu. Kenardan gelip 50 sayı barajını geçen tek isim de Nick Anderson'muş. 33 dakikada 50 sayı atmış abi, bir önceki maç da 0. İkinci yarı başladığından faideli araştırmalarıma ara vermek durumundayım. Butler vurdu içine, Ilgauskas falan dinlemeden. LeBron'un ayaklar yan basıyor, hakkaten sarhoş sanırım. Hem LeBron hem de Z devre dışı olunca maç hala başa baş. Sadece dış şutla yürümüyor bu iş - onlar da girmemeye başladı. Son çeyreğe 3 sayı önde giriyor başkent ekibi. Mike James iyi topçu. Son çeyrek iş ciddiye binince yazıyı unuttuk; ama hala bıraktığımız yerde: Mike James 26 sayı, fark 6. Bütün maç yattılar ama yine maçı Cavs'e getiren savunma oldu. Son top Wizards'ın, 7.8 saniye, fark 3. M. James'in molada yaptığı totem tutmadı bu sefer. Cavaliers Q Arena'da hala kaybetmedi. 15-0.

Adamlar nasıl bir program ayarladıysa bütün maçlar birbirinden güzel. Dallas - Portland maçı başladı şimdi de. Sabah ders var; ama battı balık yan gider. Roy için izlenir. Bu arada maçı izlerken yazı yazmak benim için eğlenceli olsa da okuyanlardan gelebilecek potansiyel küfürlere de bünyemi hazırladım. Roy şiir gibi oynuyor. Nowitzki - Roy düellosu da çok kral olacak şimdiden belli. Yine de kararımdan cayıyorum, 2 saat de olsa uyuyayım. Roy'dan bir fadeaway daha...