19 Ekim 2008

2008-09 NBA SEASON PREVIEW: CENTRAL DIVISION

Chicago Bulls: Rose'un Sezonu


Şampiyonluk yolunda önemli bir kadro kurmasına rağmen istenen başarıyı yakalayamayan ve geçen sezon da tepetaklak olan Chicago, lotaryada 2008 draft'ında 1. sıradan seçme hakkını kazandı ve bunu Memphis Tigers'ı 2008 NCAA Final Four'unun finaline kadar çıkaran Derrick Rose'dan yana kullandı. Rose, inanıyorum ki - genel düşünceler de zaten bu yönde - önümüzdeki sezonlarda Chris Paul ve Deron Williams kalibresinde, büyük işler başaracak bir oyuncu haline gelecek. Chicago, Derrick Rose yerine Michael Beasley'i seçmeyerek en doğru kararı verdi. 1 ve 2 numarada, Kirk Hinrich, Ben Gordon, Larry Hughes ve Thabo Sefolosha gibi oyuncular olmasına rağmen Chicago'nun bu bölgedeki en önemli oyuncusu Rose olacak hiç kuşkusuz. Aslında burada yeni koç Vinny Del Negro'nun da rotasyonu nasıl oluşturacağı merak konusu. Chicago, Luol Deng ile 6 yıl yaklaşık 80 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı. Deng'i tercih etmeleri ile birlikte Ben Gordon'a yol gözükmüş durumda. Bu sezon istediği kontrat önerisini alamadı ve son sezonunu oynayacak büyük ihtimalle. Sezon sonu serbest kalacak olan Ben Gordon, iyi bir kontrat alabilmek için bu sezon iyi bir performans gösterecektir. Uzun rotasyonunda Drew Gooden, Tyrus Thomas, Joakim Noah ön planda. Bulls bu sezon içeride büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Derrick Rose'un lige adapte olması vesilesiyle, Bulls adına geçiş sezonu olacak. Zira 2009 ve 2010 ile birlikte cap space'de doğacak rahatlama ile iyi parçalar toplayabilirlerse Bulls'un geleceği parlak.

Cleveland Cavaliers: Kral ve Diğerleri


Bakalım Kral bu sezon ne yapacak? Ligin şimdiden MVP adayları arasında bir numaralı isim olarak gösteriliyor LeBron James. 2007'de finale çıkardığı takımı San Antonio'dan 4 maçta tokadı yedi ve geçtiğimiz sezon da ikinci turda şampiyon Boston'a elendi. James'in en büyük sıkıntısı yanında yardımcı bir oyuncu olmamasıydı bu zamana kadar. Larry Hughes hiçbir zaman dönem istenen katkıyı sağlamayadı ve seçtiğimiz sezon ortasında takas oldu. LeBron'un yanında iyi rol oyuncuları olmasına rağmen tek skor opsiyonu olması Cleveland'ın temel sorunuydu. Bu soruna çözüm bulma adına yaz aylarında Joe Smith ve Damon Jones'u yollayarak Milwaukee'den Mo Williams'ı kadroya kattılar. Williams bir oyun kurucu olmasına rağmen skor katkısı üst düzeyde olan bir oyuncu. Dış şut tehdidi olduğu gibi kendisi de sayı bulabiliyor. Wally Szczerbiak'ın sezon sonunda kontratı bitiyor ve Şubat ayına kadar yeniden yapılanmaya giden takımlar ile bir takasa girilebilir. Sasha Pavlovic, Daniel Gibson, Delonte West, Zydrunas Ilgauskas, Ben Wallace ve Anderson Varejao... LeBron'un MVP kalibresinde performasına katkı geldiği taktirde Cleveland bu sezon Boston'ın en büyük rakibi olacaktır Doğu'da.

Detroit Pistons: Değişen Birşey Yok


Detroit Pistons mevcut kadro yapısını korumaya devam ediyor. Bu yaz, Joe Dumars'ın yapacağı takaslar merakla beklenirken hiçbir hareket olmadı ve Detroit sezona bıraktığımız gibi giriyor. Juan Dixon, Jarvis Hayes ve Theo Ratliff serbest kalan oyuncular. Takıma katılan en önemli(!) parça Kwame Brown. Takımda önemli bir değişiklik olmasa da başına Flip Saunders yerine Michael Curry getirildi. Tercih ne kadar doğru sezon içerisinde göreceğiz. Göreve getirilmeden önce sadece bir sezon asistan koçluk yapmış durumda. Takımda nasıl bir otorite kuracak merak ediyorum. Rasheed'e nasıl söz geçirecektir, bilemiyorum. Her ne kadar önemli hamleler gelmese de Detroit her sezon olduğu gibi Doğu'da yine zirveye oynayacaktır. Benim gözlerim ise Rodney Stuckey'de olacak...

Indiana Pacers: Yeni Bir Takım


Takımın başındaki isim olan Larry Bird bu sezon yeni bir takım oluşturdu adeta. Jermaine O'Neal ve Jamal Tinsley'den istenilen verim senelerdir alınamıyor. O'Neal, T.J. Ford, Maceo Baston ve Rasho Nesterovic karşılığında Toronto'ya gönderildi. Jamal Tinsley'nin de takas olması neredeyse an meselesi. Draft'tan seçtikleri Jerryd Bayless'i ve Ike Diogu'yu Portland'a göndererek, Jarrett Jack, Josh McRoberts ve çaylak Roy Hibbert'ı aldılar. Geçtiğimiz sezon Atlanta Hawks ile play-off'un son sırası için mücadele veren bir takım hiç verim alamadığı Jamal Tinsley ve Jermaine O'Neal karşılığında en azından takıma katkı verecek oyuncular kazanmış durumda. 2007-08 sezonunda ligin dibinde gösterilen Indiana için bu sezon da tahminler çoğunlukla bu yönde ancak takım Mike Dunleavy Jr.'ın geçen sezonki performansına devam etmesi ve Danny Granger'ın bir kademe daha yukarı çıkmasıyla play-off için savaşacaktır.

Milwaukee Bucks: Herşey Redd'in Elinde


Milwaukee Bucks da kötü gidişi durdurmak adına yazı hareketli geçirdi. Takımın başına Scott Skiles getirildi. Richard Jefferson'ın Bobby Simmons ve Yi Jianlian karşılığında takıma katılmasıyla Michael Redd'in yanına iyi bir ek yapmış oldular. Üç numarada Jefferson'ın gelmesiyle Bobby Simmons'tan alamadıkları katkıyı alacaklar hiç kuşkusuz. Mo Williams Cavs yolunu tutarken aynı takasta Desmond Mason'ı da Oklahoma City Thunder'a göndererek bir numarayı Luke Ridnour'a emanet ettiler. Yi, 2007 NBA Draft'ında Milwaukee tarafından seçildiğinden beri burun kıvırıyordu, bu takımda oynamaktan mutsuzdu. Çin pazarından feragat etseler de, takımda isteksiz duran bir oyuncu ve sağlam kontratının yanında sakatlıklardan hiç verim alamadıkları Simmons'ı göndermek kayıp olmasa gerek. Tabi ki takım adına en önemli olay Michael Redd'in performansı. Takıma iyi bir liderlik yaptığı taktirde en azından geçtiğimiz sezon kadar kötü olmayacaktır Milwaukee.