20 Ekim 2008

The Legend of Manchester United



Öncelikle videoyu hazırlayan arkadaşa teşekkürler, her ne kadar bizi duymuyor olsa da. Manchester United tarihini anlatan kısa bir belgesel tadında olmuş. İzlerken Giggs gibi slalomlar atıp rakipleri ekarte ettikten sonra, Cantona gibi golü atıp yakaları kaldırası geliyor insanın.

Video önce 6 Şubat 1958'de bir uçak kazası sonrası hayatını kaybeden Matt Busby Babes ile başlıyor. Bu kazada Manchester United'ın Alex Ferguson'dan önceki Sir'i Matt Busby'nin yarattığı harika takımdan 8 futbolcu hayatını keybetmiştir. Bu oyuncular arasında Bobby Charlton'ın eğer yaşasaydı dünya Pele'den bahsetmeyecekti dediği Duncan Edwards da bulunmaktadır. Kurtulanlardan ise Bobby Charlton gelecek yıllarda İngiliz futboluna damgasını vuracaktır.

Busby Babes'den sonra göreve gelen Ferguson'la devam eden video Ferguson'la da bitiyor. Dennis Law'dan, Cantona'ya, Schmeichel'dan Giggs'e, Solskjaer'den Gary Pallister'a, Best'den Ruud'a ve günümüze kadar uzanan güzel bir video. Biraz uzun ama bu kadar büyük bir klüp de 5 dakikaya sığmazdı zaten. Birisi şunu Ronaldo'ya izletse belki Real Madrid'e gitmekten bile vazgeçebilir.

Players come and go... Managers come and go but this club will never die.