26 Kasım 2008

Ballack paşa, sıçtı taşa. Taş yarıldı baştan başa...

Alman panzeri Ballack'ın The Sun'a verdiği küçük demeçlerden bir demet sunmak istiyorum.
İşte o demeçlerin ana temasını oluşturan nacizane görüşü Ballack'ın:

"It's always the big four that everyone speaks about, but I think it's still about Chelsea and Man United."

Büyük lokma ye büyük söz konuşma demişler. Bir zamanlar Bayer Leverkusen'de, Bayern Munih'de top koştururken hepimiz için Alman futbol ekolü sıfatıyla bir kahramandın sen. Şimdi ne oldu da böyle toplama takımlarda bir tarafların kalktı, neden sildin zihinlerimizdeki o profilini. Bu kadar sıçmanla bitse yine kafi, şimdi sıvama safhasına geçişini irdeleyelim.

"Liverpool are very good at this moment but for me they are always a club for the Champions League, partly because they can put all their focus on one or two matches."

Ya abicim, Liverpool değil mi sizin 80 küsürlük evinizde yenilmezlik rekorunuzu stoplayan. Hadi onu geçtim, Liverpool ile puanlarınız aynı. Neye göre kıyaslama yaptın anlamadım. Gerrard'ı mı kıskandın, naptın? Senelerdir ligte hiç bu kadar iyi olmayan Liverpool'un şampiyonluğa oynaması için illa 14 maçta 42 puan mı toplaması gerekir. Hiç yakışmadı bu alçaltma.

"Arsenal are already behind which makes it very difficult for them."

Arsenal biraz geride kalmışsa nolmuş yani. Hull City'de ilk haftalarda ligin zirvesindeyken herkes gibi sen de demiyor muydun "ulan ne oluyor, 3500 nüfuslu kasaba takımı almış başını gidiyor, boku seyrek olur inşallah" diye? Takım içinde yaşananları biliyoruz ama o takım toparlanıp gelir arkalardan. Daha ligin yarısına gelinmedi ki bu lig Turkcell Süper Ligi değil bilirsin Ballack. Arsene Wenger adamın aklını alır anlayamazsın. Bu arada şu an farkettim ki haftasonu Stamford Bridge'de Arsenal konuk oluyormuş mavilere. Demek ki Arsenal'e şahlanması bu yüzdenmiş Ballack'ın. Bütün dualarım Arsene Wenger ve Cesc Fabregas ile birlikte.

Evet Ballack bana göre öbek öbek sıçtı, sonra sıvadı ve finali yapıyor:

"But when you look at results and squads over the past couple of seasons as a whole, I think us and Man U are just a little bit stronger."

I think falan tamam ama sen topçusun bu ligde be adam, böyle futursuzca konuşma. Yoksa sıkıldın Chelsea'den, Manu'dan teklif mi istiyorsun. Çok beklersin ama. Sir Alex Ferguson senle değil bak kimlerle ilgileniyor:

"Together with Moa and Moa's agent, we have decided to decline Manchester United's wish for Moa to join on a week-long try out," confirmed Valerenga director Pal Breen."

Pazar akşamı saat 18:00'da Chelsea-Arsenal maçı. Açık konuşayım, gönlüm Arsene Wenger'den yana. İşte Premier Lig bu...