22 Kasım 2008

NYK 2010

Bir gecede 2010 için tam 27M$'dan kurtuldu Walsh. Önümüzdeki iki seneyi çöpe attıklarını da resmileştirdiler. Harcanan bunca yıldan sonra düzlüğe çıkmak için kullanılacak iki yıl hiçbir şey değil tabi. 2010 yazı için tek külfet Curry'nin kontratı kaldı; fakat takas edilemese bile yeterli boşluğa sahip olacak Knicks.

İlk takas J. Crawford = A. Harrington şeklinde kafa kafaya oldu. Al gitmek istediğini belirtmişti ve kendine en uygun yere geldi. Sezondan fazla beklentisi olmayan, D'Antoni'nin koş koş sisteminde rahat rahat oynayacağı bir takım. İlerleyen saatlerde ikinci bir takas geldi: Z. Randolph + M. Collins = C. Mobley + T. Thomas. Tamamen cap boşaltmak için yapılmış bir hamlede oyuncuları değerlendirmek pek akıl işi olmasa da yine sisteme uygun oyuncular gelenler. 3,5'tan bir 4 numara ve şutör kısa.

Şimdi gelelim asıl amaca. 2010'da, büyük ihtimalle, 2003 Draftının bir çok yıldızı serbest kalacak. Karanlık bir yola girmiş bir çok takım için en olası çıkış 2010. Knicks, sahip olduğu avantajların farkında ki bu kadar ciddi hazırlanıyorlar. Asıl hedef LeBron. Lafı dolandırmadan söyleyeyim, bence imkansız. Ne kadar büyük bir pazara sahip olursanız olun, sponsorlar ne kadar cezbedici olursa olsun her zaman oynadığı şehirle anılacak bir oyunucuyu ordan koparmak çok zor. Diğer tarafta, iki sene içinde Wade - Beasley merkezli kurulacak iyi bir takım - ki olacak gibi - Wade'in de Florida sahillerinden vazgeçmemesini sağlayacaktır. Son dönemde gösterdikleri ilerleme tatmin edici olsa da Toronto'nun belirli bir seviyenin üzerine çıkabilecek bir takım olacağına inanmıyorum. Bu yüzden New York'un cazibesi Bosh'un aklını daha rahat çelebilir. Bu üçlünün dışında da çok önemli oyuncular serbest kalacak o yaz. Bataklıktan kurtulmak için bir şeyler yapılması şarttı ve bu yolu seçtiler. LeBron-Wade-Bosh olmasa bile iyi parçalar bulabilirler. İki sene uzun bir süre, ne olur ne biter kestirmek güç. Ama eski bu ligin eski New York'u özlediği aşikar.

Kafam dağınık. Yazı kafamdan da dağınık oldu. Af buyurun.