17 Kasım 2008

Kreş

Nam-ı diğer, Popcorn.

İstanbul'a gittiğim zamanlar uğramadan edemediğin bir mekan olan Pulp'tan tanıdığım, iyi ki de tanıdığım, Çanakkale çıkışlı grup.

Serkan Ferat (Gitar+Vokal), Ufuk Özcan Karabacak (Bas) ve Emrah Atay (Davul) olmak üzere üç kişiden oluşan grup, çeşitli üniversite konserleri ve Pulp performanslarıyla kayda değer bir seyirci/hayran kitlesi yakaladı. Katıldığı Jack Daniels' Müzik Yarışmasında da Zaman Yok adlı şarkılarıyla, ki Kreş'in albümünde favori şarkımdır, birinciliği kazandılar ve albüm çalışmalarına başladılar.

Albümün prodüktörlüğünü çoğumuzun Pentagram'dan tanıdığı Tarkan Gözübüyük yaptı, albüm için adlarını Kreş olarak değiştirdiler ve 2007 yılında Zaman Yok adlı albümleri Voltaj Müzik tarafından piyasaya sürüldü. Albüme ismini veren Zaman Yok adlı şarkılarına da klip çekildi.

Tarzlarını Disco Soslu Patlamış Mısır olarak tanımlayan (bkz: POPcorn) grup, eğlendirmenin de ötesine geçip mest etmektedir. Canlı performanslarının en az bir kere izlenmesi gerektiği kanaatine vardım hem de bu saatte, sen düşün.

Performansları ve albümleri dışında, Teoman'ın Söz-Müzik Teoman albümüne Bugün şarkısının düzenlemesi ile katılmışlardır, bilgi babında bu da bulunsun tabi.

Zaman Yok albümü bütünüyle tavsiye ediliyorsa da şuradan MySpace sayfalarının ulaşılabilitesi ve albümden beş adet şarkılarının dinlenebilizasyonu pek bir mümkün aslında;

"Yerli Malı Alternatif Pop/Rock İstiyorum" diyene "Aga buradan yak" diyorlarmış o köyde.