16 Kasım 2008

A-Mo

Anthony Jarrad Morrow'un ismini dün ilk defa duydu birçoğumuz. 2008'in undrafted çaylağı. NBA'de ilk 5 çıktığı ilk maçta, dün gece %75'le 37 sayı 11 ribaundla Baron'dan çaldı şovu.

Charlotte doğumlu ve liseyi de orda bitiriyor. Lisedeki son iki sezonunda takımı eyalet şampiyonu yaparken turnuvanın MVP'si de A-Mo. Sonra uzaklara gitmeden Georgia Tech'i tercih ediyor. Klasik sönük geçen bir ilk yıldan sonra ilk beşe kapağı atıyor. Bundan sonra yaşadığı sırt sakatlıkları etkiliyor oyununu. Özellikle atletizmini ve savunmasını geliştirememesinin sebebi sakatlıklar oluyor. Şutörlüğünden bir şey kaybetmiyor tabi. Mezun olduğunda 258 üçlük isabetiyle üniversite tarihinin en fazla üçlük isabeti bulan 3. ismi oluyor. Tüm bunlara rağmen draftı televizyondan izlemek zorunda kalıyor Morrow. Fakat Orlando Yaz Liginde'ki performansından sonra rota ülkenin diğer ucu, Oakland. Ve bugün, henüz ligdeki dördüncü maçında attığı 37 sayıyla draft edilmemiş bir çaylağın attığı en yüksek sayıya da ulaşıyor.

Çok iyi bir şutör Morrow. Draft edilmemesinin en büyük sebebi oyununun tek yönlü olması. Kendi şutunu yaratmaktan ziyade perdeden çıkıp atıyor. Atletizmi ve ilk adım hızı yetersiz olunca hücumu bir tek dış şut üzerine kurulu kalıyor. Bu kadar uzun kollarıyla da daha etkili bir savunmacı olması bekleniyor. Bunlara rağmen draft edilmemiş bir oyuncu olarak işin en zor kısmını başardı, ilk beşe kadar yükseldi. İstikrarlı devam edecek bir çaylak sezonu ona yeni kapılar açacaktır. Tabi takımın başında Don Nelson olunca çalışmak ve istikrar yeterli olmayabilir.