18 Kasım 2008

Class of 2003

2003 NBA Draft'ında seçilen oyuncular günümüzde ligin en iyi oyuncuları arasında yer alıyor. LeBron, Wade ve Bosh takımlarının liderleri konumundalar. Arada Darko Milicic gibi felaketler de oldu ancak 2003 draftı NBA tarihinin en verimli draftı olarak gösterilmekte hala. Yazmaya ilk 5 seçim ile başladım ama bir seri haline gelip kazananlar ve kaybedenler şekline de bürünebilir olay. 2. sıradan seçilen Darko için aslında Loser of 2003 başlığıyla ayrı bir enrty bile girilebilirdi...

1: 2003 draft'ı öncesinde Cavaliers'ın LeBron James'i seçeceğinden kimsenin şüphesi yoktu sanırım. LeBron ile birlikte yeni bir logo, yeni bir forma ve yeni bir başlangıç geldi zaten. Lige adım attığından itibaren yavaş yavaş oyunu domine etmeye başladı. Şampiyonluk bana kalırsa Cavs için çok uzak bir ihtimal değil 1-2 sene içerisinde. 2007'de çıktığı finalde hüsrana uğrasa da bu sezon tekrardan o sahnede olmak için oynuyor. Yine 2003 draft'ında ikinci turda 47. sırada Milwaukee Bucks tarafından seçilen Maurice Williams da bu sezon LeBron'un en büyük yardımcısı olarak takıma katıldı...


2: Darko Milicic'ten nasıl bahsetsem bilemiyorum. Larry Brown'ın takımın başında olduğu dönem boyunca, sonucu belli olan maçların son dakikalarında oyuna sokulmasından ötürü The Human Victory Cigar takma adını almıştı. 2006'nın Şubat ayında Orlando'ya takas edildikten sonra çaylak kontratı bittiğinde belki de hayatında alabileceği en iyi teklifi alarak 3 yıl, 21 milyon dolarlık kontrat ile 2007 yazında Memphis Grizzlies ile anlaştı. Kendini geliştirecektir yorumları devamlı yapıldı ancak şu anda lige ilk geldiği günlerden çok da farkı yok. Maç başına 15 dakika süre alıyor ve Memphis için her an bir takasta piyon olabilir. O değil de, Detroit Dwyane Wade ya da Chris Bosh'u alabilirdi be... Alsalardı ne olurduya girmeden geçiyorum!

3: Carmelo Anthony lige geldiğinde Syracuse Üniversitesi ile NCAA şampiyonu olmuş ve şampiyonanın en iyi oyuncusu seçilmişti. Cavs gibi, yeniden yapılanma adına en doğru hamleyi yaptılar belki de zamanında. Gelin görün ki, o zamanlar LeBron James ile karşılaştırılan Anthony oyununun üzerine çok fazla şey koyamadı. Takımını playoff'lara çıkarsa da hep ilk turda evine döndü. Tabi ki pazarlama anlamında Cleveland-Denver maçı olduğunda LeBron ve Carmelo ikilisi devamlı karşılaştırılıyor ancak alakası bile yok bana kalırsa. Denver GM'i olsam en iyi teklife karşılık Carmelo'dan kurtulurdum. Zira hala O'ndan bu takımın lideri olması ve başarıya taşıyacak sorumluluğu almasını bekliyorsak vay halimize.

4: Toronto Raptors, 4. sıradan Chris Bosh'u seçerken büyük olasılıkla Vince Carter'ın yanına iyi bir uzun ve yardımcı katmayı düşünüyordu. Sonrasında vince Carter takas edilince takım Bosh'un etrafında kurulmaya başlandı. LeBron ve Wade ile birlikte "Ya dayı, yeni bir takım kurduk, kimi seçelim de ortama ayak uyduralım?" diye sorsalar Bosh'u söylerdim sanırım.

5: Dwyane Wade 2003 sınıfının ilk şampiyonu. Caron Butler ve Lamar Odom'la birlikte ilk işi takımını playoff'lara taşımak olmuştu. Sonra Odom ve Butler karşısında Shaquille O'Neal takası gerçekleşti ve mutlu sona ulaştı. 2004 Atina Olimpiyatlarında orta mesafe şutları dalga konusu olan Wade, şutunu geliştirdi, güçlendi, hızını korudu... 2006 finallerinde Dallas Mavericks'e şamarı indirdi ve yüzüğün sahibi oldu. Şimdi yanında Shaq yok belki ama takımımda Wade olduğu sürece iyi hamlelerle şampiyonluğa giderim ben bilader!

Next: Losers of 2003