14 Kasım 2008

Geri Dönüşün Mutheşem Oldu!

Çarşamba akşamı Ada'da Carling Cup günüydü. Carling Cup aslında premier lig takımlarının çok da ciddiye almadıkları bir kupadır, en azından lig ve FA Cup varken bu kupa her zaman geri plandadır. Genelde şans bulamayan oyuncular ve gençlere yer verir takımlar. Bu açıdan baktığımızda uzun zamandır sakat olan Drogba için bundan güzel bir geri dönüş maçı olamazdı sanırım.

Drogba da beklenildiği gibi Burnley maçında golle dönmüştü. Fakat golü attıktan sonra yaptıkları sonrası ceza alıp yeni bir geri dönüş için gün sayması muhtemel. Drogba golü attıktan sonra konuk Burnley taraftarlarına doğru koşuyor ve gol sevincini burada yapmak isterken tribünlerden kendisine bozuk para atılıyor. Drogba da bunun üstüne kendisine atılan bozuk paraları geri gönderip üstüne bir de hiç tasvip etmediğimiz bu hareketi ekliyor ve sarı kartını görüyor. Drogba'nın bu hareketinin ertesi günde polis soruşturma başlatıyor tabi olayla ilgili. Drogba'nın bu hareketi sebebiyle ceza alma ihtimali çok yüksek. Bundan 6 sezon önce 2002'de Highbury'deki Arsenal-Liverpool arasında oynanan FA Cup maçında Liverpool kaptanı Jamie Carragher da aynı şekilde kendisine atılan bozukları geri gönderdiği için kırmızı kartla oyun dışı kalmış, ardından da 3 maç ceza almıştı. Futbolcular Birliği Başkanı Gordon Taylor Drogba'nın da aynı cezayı alabileceğini söylemiş.

Drogba hareketinin hemen ardından özür dilediğini, aslında bu tip bi hareket yapmak istemediğini söylese de cezadan sıyırma şansı çok az. Tek yapacağı yine beklemek ve biraz daha akıllı olmak.

Bu arada maç noldu diyenler için şunu da belirtelim Burnley Chelsea'yi Stamford Bridge'de penaltılar sonucu 5-4 mağlup ederek kupadan eledi. Gecenin bir diğer maçında da Redknapp ile yeniden doğan Tottenham Liverpool'a bir darbe de bu kupada vurdu. Redknapp'lı Tottenham 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Neyse, ne diyorduk Drogba efendi ol biraz.

* Yeni yazarımız, kardeşimiz doodah'a bir hoşgeldin de benden.