08 Ocak 2009

Boston, We Have a Problem!

Geçen sezonun şampiyonu Boston Celtics bu sezon ilk kez kendi sahasında Denver Nuggets'a kaybettikten sonra adeta önüne geleni süpürmüş ve 19 maçlık bir seri yakalamıştı. Serinin 20. maçında rakip Christmas Akşamı'nda Lakers'dı. O maçı Lakers son dakikalardaki oyunuyla kazanıp Celtics'in serisini ve rekorunu noktalamıştı. Genç Subaylar'ın photoshop ustaları da güzel bir çalışmayla durumu bize aktarmışlardı.

O günden sonra Celtics'e bir haller oldu ve acaba Chicago Bulls'un rekorunu kırabilir mi denilen takım üst üste mağlubiyetler aldı. Lakers'tan hemen sonra GSW'e de kaybeden son şampiyonlar bunların acısını Sacramento'dan fena çıkarsa da bir sonraki maç Roy'suz Portland'a kaybettiler. Batı turnesini kötü bir dereceyle kapatan Celtics, Doğu'da da yarasına merhem bulamadı. Batı turnesinden dönüşte sadece Washington'u geçip, New York Knicks, Charlotte Bobcats ve son olarak da dün gece kendi evinde T-Mac'siz Houston'a kaybeden Keltler sezonun en iyi derecesine sahip olan takım ünvanını da kaybetti. 27-2'lik rekor başlangıçtan sonra oynanan 8 maçta 2-6'lık bir derece var Keltlerin önünde.

Kaybedilen maçlarda en çok göze çarpan şeyse Rondo'nun formsuzluğu ve top kayıpları. Garnett'in de kendisine yakışmayacak maçları olsa da asıl problem Rondo'da görünüyor. Lakers maçından beri o galibiyet serisindeki havasını yakalayamadı Rondo. Celtics'in sıradaki maçı ise doğudaki en büyük rakibi James'in Cleveland'ı ile deplasmanda. Cavs bu sezon evinde henüz maç kaybetmedi. Maç yarın gece Ntvspor'dan canlı yayınlanacak 03:00'de. Kral da bu fırsattan yararlanabilecek mi yoksa şampiyonun ayağa kalkışı mı olacak göreceğiz...