11 Ocak 2009

Erken Final

Nazan Öncel Gitme Kal Bu Şehirde'yle, FD Nadas'la sıçtı ağzıma gecenin erken saatlerinde. Siktiredip bastını kılivlındı açamadık bi ufak. "Ürker tenhalığım kıskanır ağlar belki / Ama ben ağlayamazsam gücenme ne olur."

Doğu Finali'ne de bi buçuk saat var daha. Şanssızlık Boston'la böyle zor bir dönemdeyken karşılaşmak. 8 yenilginin 6'sı son 10 maçta geldi. Maç öncesi bakınırken denk geldi: Cavs hücum ve savunma verimlilik istatistiklerinde lider. Lig tarihinde bunu başaran bir takım var. Sonuç: 72-10, United Center'da 39-2'lik derece. Neyse hayallerden önce kazanılması şart bir maç var bu gece, en azından Wizards maçını telafi etmek için. Kritik nokta: "Diiiifeeeeens!". Keltler 90 sayının altında kaldığı 9 maçta 2 kez kazandı.

"Raymond Felton was benched in favor of Sean Singletary on Friday at Philadelphia because Singletary is from the area. Matt Carroll, who is also from Philadelphia, also started over Raja Bell. Larry Brown likes to give guys courtesy starts when they're playing in their home town, but as we understand it, Felton should get the bulk of the point guard minutes tonight." Hay Allah belanı Larry Brown. Takım sirk gibi olunca, bunlarla uğraşıyor dede işte.

Celtics - Cavs'de NTVSpor'dayız, gıcır. Ben Wallace acayip başladı, NBA 2K9 yapımcılarını yalancı çıkarmamak için olabilir. Cavs'in bu seneki formaları lig tarihinin en iyileri olabilir. Bir tane mi kötü forma olmaz lan. Garnett ilk tekniği aldı, yolun sonu karanlık. LeBron da kim gelirse gelsin götün götün götürüyor potaya kadar, gö gö gö. Florida'da açık tecavüz var. İlk yarıda 71 sayı, 38 sayı fark. LeBron leblebi gibi indiriyor içeri. Hickson, Wallace, Varejao durmuyorlar. LeBron'dan çeyrek sonuda "yarma harekatları", Kosova'nın deyimiyle.

Maçı izleyenler arasında Ohio Ziraat Odası Başkanı Z. Ilgauskas da göze çarpıyor. Baltık aksanı sebebiyle basın mensuplarıyla anlaşmakta güçlük çeken Mr. Z'nin açıklamaları şöyle: "Bu sene toprağın hiç tadı yok. Hasat okka çekmedi. Rahmet lazım ürüne. Kriz en çok bizi vurdu. Yeni başkandan çiftciye destek bekliyoruz." Müfettiş Mo, büyük oyuncu. MK da çok dolmuş Boston'a. Yayın bitmeden KK üzerine oturabilir. Boobie çok tatlı lan, eşek sıpası. Gabe Pruitt diye basketçi mi olur abi ya? Z'nin çiftlikte çalışsın gidip. Orlando'da fark 50, terbiyesizliğin lüzumu yok.

Rondo iyi başladı ikinci yarıya; ama Ben öyle bir savunma yaptı ki bir pozisyonda topu nereye fırlatacağını şaşırdı. LeBron - Boston maçına döndü üçüncü çeyrekte. Yalnız her şeyi geçtim, Kobe'nin yalan savunmasıyla 6 kere seçildiği All-Defensive Team'e LBJ bu sene giremezse ayıp. Pierce'ı canından bezdirdi herif. Son çeyreğe girerken fark 12. LeBron alacak bu maçı, kaçarı göçeri yok.

Rockets - Thunder maçı hala başabaş. İnşallah Bobcats örneğindeki gibi hem Oklahoma City taraftarına hem de Durant'a yazık etmeden başarılı bir yapı kurar şu takım. Boston'a üç tane yıldız fazla, hepsi birbirine bırakıyor kahramanlığı. Takas şart(!). Duck Rivers, Hack-A-Ben'e başladı, patladı afedersiniz. Son şampiyonda rezillik diz boyu. Big3 kenarda, Hack-A-Ben'e devam ediyorlar, fark 19. Walas'ı oyundan almayan Mike Brown'a da alkış. Keyfim yerine gelmişti ki Thunder'a üzüldüm bak şimdi.

Salmons'un kontrat senesi de değil, neden böyle top oynuyor acaba? Miami'ye güzel bir takas lazım hakkaten. Yoksa 2010'da Wade'in kalması da zor. Beasley savunulması çok zor bir herif. Şu anda kafasını oyuna pek veremiyor gibi; ama adam olursa ikinci senesinde en büyük patlamayı yapan o olabilir. Indiana yine zorluyor Lakers'ı. Sene başındaki savunmadan da eser yok. Ariza debeleniyor sadece. Uyandığımda ikinci bir Troy Murphy mucizesi görme arzusuyla Luv eşliğinde bitiriyorum geceyi.

Gitme Kal Bu Şehirde de LeBron'a gelsin :eha: :sappi: