23 Ocak 2009

İstanbul! Elinden Öper...

CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdi, AKP ise Topbaş ile devam kararı aldı. Zaten Kılıçdaroğlu da CHP'nin bu konudaki anketinde önde giden bir isimdi, Topbaş da AKP ile bir sürtüşmesi olmadığından ya da "Erdoğan'ı Devirmek" türünden anket araştırmalarına para yatırdığı söylentilerine uğramadığından muallakta kalmadı ve aday oldu. Buraya kadar her şey normal ama Kılıçdaroğlu fena geliyor, uyaralım baştan.

Kendisini göz önüne çıkartan, bir diğer tabirle siyaset ortamında meşhur eden "Belge Açıklama ve Gösterme" konusunda Mehmet Ali Birand'ın "Diğerlerine göre Topbaş'ı nasıl bir rakip görüyorsunuz?" sorusuna; "Açık konuşmak gerekirse daha kolay bir rakip, belgeler açısından geniş bir kaynağımız var kendisi hakkında." diye cevap verdi gözünü bile kırpmadan ve iddialı da. "İstanbul'un nasıl yönetildiğini herkese açıklayacağım" diyerek elinde yine belgeler olduğunu vurguladı ve Topbaş'ı da televizyonda düelloya davet etmekten çekinmedi.

CHP de Kılıçdaroğlu için siyaset-sanat ve spor üçlüsünü sentezleyip Obama kampanyasına yakın ya da o şekilde bir kampanya düzenleyecekmiş. Yakın bir zamanda yemekli bir davette bir kez daha şaaşalı bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı halka ve davetlilere açıklanacak.

Kılıçdaroğlu'nun siyaset meydanına bir renk kattığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki seçim ortamına da o renklerini katacağı ortada. AKP ve dolayısı ile Topbaş kanadının buna nasıl bir karşılık vereceğini göreceğiz. Yazının alt tarafında anketimiz olacak. Sizler ne düşünüyorsunuz bir de onu görelim. Geniş bir kitle değiliz ama öz bir kitleyiz. İstanbul için hayırlısı olsun diyelim ve mevzuyu kapatalım...

Edit: Answer 5 nasıl girdi oraya bilmiyorum. Ya çıkarmayı unuttum ya da çıkarıp yanlışlıkla tekrar ekledim onu da unuttum. Her şartta bir şeyi unuttuğum ortada. Onun da seçilme şansı olsun ne yapalım. Uğraşamam şimdi...