05 Ocak 2009

Kuradan Derbi Çıktı

FA Cup'da 4. tur kuraları dün çekildi ve kuranın ilk iki topu çekildiğinde karşılaşacak olan takımlar Liverpool ve Everton'du. Yani FA Cup 4. turunda bir Merseyside Derbisi izleyecektik. 32 takımın olduğu kurada iki takımın, daha ilk kurada eşleşmesi sadece şansla açıklanamaz sanırım.

İki takım kupa maçı sonrası yine Anfield Road'ta lig maçı için de karşılaşacak. Aynı hafta içinde üst üste iki kez Anfield'a çıkacak yani ezeli rakipler.

Şüphesiz ki bu hafta Steven Gerrard'ın hayatı boyunca yaşayacağı en zor haftalardan biri olacak aynı zamanda. Gerrard barda adam dövme suçundan dolayı mahkemeye çıkacak aynı hafta içinde. Bu zorlu haftada Anfield Road'un kaptanlarına sonsuz destek verecektir seyirciler. Everton-mahkeme-Everton üçgeni Gerrard için ne kadar zor görünse de bu tip tansiyonu yüksek maçlar, seyircinin de desteğiyle Gerrard için bir tür rahatlama olabilir. Yaşadığı stresten biraz olsun uzaklaşma şansı yakalayabilir kaptan bu maçlarda.

İngiltere'de 19 Ocak'tan itibaren bir hafta boyuncaki gündem şimdiden hazır. Gerrard'ın mahkemesi ve derbiler. Biz de merakla izliyor olacağız efem.