21 Ocak 2009

Obama ve NBA

Obama başkanlık için adaylığını açıkladığında birçok NNBA oyuncusu kimi ayakkabılarında yazılarla, kimi ceketine yaptırdığı baskıyla kimi de sözleriyle Obama hakkındaki umutlarını açıklamıştı. Obama'ya destek verdiklerini her fırsatta dile getirmişlerdi. Garnett, Steve Francis, Gilbert Arenas şimdilik aklıma gelenler.

Biraz önce Obama başkanlık yeminini de etti ve artık resmen başkan. Dün gece de malumunuz Martin Luther King günüydü yada biz NBA severler için Nba gecesi gibi bişeydi. Maçlar sırasında sürekli Nba oyuncularının Obama ile ilgili görüşlerine yer verildi. Bu konuda görüşlerini belirten oyuncular neler demiş;

Caron Butler, Washington Wizards: "4 yaşındaki en küçük kızım Obama'nın sadece kim olduğunu bilmiyor, aynı zamanda odasında bir Obama posteri var."

Rashard Lewis, Orlando Magic: "Seçim gecesi Obama'yı ve ailesini Chicago'da oy vermek için yürürken gördüğümde tüylerim diken diken oldu."

Antawn Jamison, Washington Wizards: "Küçükken bana büyüklerim istediğim takdirde herşeyi olabileceğimi söylerlerdi ve buna inanırdım ama başkan olmak bunların arasında yoktu."

Obama zaten gençliğinde basketbol oynamış ve basketbolu sevdiğini her fırsatta dile getiren bir başkan. Kendisini en kısa zamanda Washington Wizards maçında göreceğimizden şüphem yok. Tut kulağından Arenas'ı da getir Obama Başkan.