30 Ocak 2009

"Gazozuna mı oynuyoruz ulan!"

Kevin Love ve Al Jefferson, Timberwolves'un pota altındaki silahları. Jefferson, Garnett takası sonrasında Minnesota'nın yolunu tutmuştu, şu anda takımın en önemli oyuncusu durumunda ve pota altında çok büyük bir güç. Love ise bu sene draftında Memphis tarafından 5. sırada seçildikten sonra OJ Mayo karşılığında takas edildi. Ne Love, ne de Big Al Phoenix'teki All-Star hafta sonunda olamayacaklar, en azından büyük etkinliklerde. Çaylak oyuncu her ne kadar sezon başında soru işaretleri yaratsa da Ocak ayında 12.5 sayı ve 10.1 ribaund ortalaması tutturdu. Play-off yarışından uzak olan ama Ocak ayında oynadığı 13 maçın 10'unu kazanan T'Wolves'a önemli katkılar verdi. Ancak çaylaklar ile ikinci senesini geçirecen oyuncular arasında oynanacak maçta kadroda yer almıyor...

Jefferson ise takımın en önemli oyuncusu. 22.7 sayı, 10.5 ribaund ve 1.6 blok ortalamasına sahip. O da, All-Star maçında Batı kadrosunda yer almayarak şaşırmamıza yol açtı hiç şüphe yok ki. Tamam, Gasol Batı'da 1. sırada olan Lakers'ın Kobe'den sonraki en önemli oyuncusu. Shaq da, uzun bir aradan sonra iyi rakamlar yakaladı ve eksisi gibi oynamaya başladı. Ama West oraya komik kaçtı. Geçen sene organizasyonun New Orleans'ta olması ve Hornets'ın da iyi bir sezon geçirmesiyle haketmişti ama bu sene Jefferson'ın ondan daha fazla hakettiğini düşünüyorum. Eğer galibiyet yüzdeleri ve takımın durumu oyuncuların seçiminde etkiliyse anlarım da, o zaman Danny Granger da Doğu'da yer almasaydı ki en çok seçilmesini istediğim oyuncular arasında yer alıyordu. Ama gel gör ki Ocak ayında fırtına estiren Timberwolves'un en önemli oyuncusunu seçmedi pek saygı değer koçlar. E bu çocuk gazozuna mı oynuyor, niye ödüllendirmiyorsunuz?

Aşağıda, timberwolves.com'un Big Al için başlattığı ama sonuç alamadığı All-Star kampanyasından alınan grafiği görebilirsiniz. Farketmemi sağlayan büyük kurt Ediz Ay'a teşekkürler.