07 Ocak 2009

Heavy Rain : The Origami Killer


Oyunlara yeni bir bakış açısı getiren Fahrenheit'ın yapımcısı Quantic Dreams'in, teknoloji demosuyla bugüne kadar bir oyunda hiç görmediğimiz şeyleri bize gösterip, beklentilerimizi tavana vurduran projesi Heavy Rain'in resmi çıkış tarihi halen sadece 2009 olarak gözükse de oyunla ilgili ufak detaylar su yüzüne çıkmaya başladı. Teknoloji demosunda izlediğimiz kast çekimindeki mimikler, oyuncunun verdiği duygu, gerçek görüntülerden farksızdı. Yapımcılar da bu görsel zenginliği oyuna entegre ederek duygular üzerinde dönecek bir senaryo hazırladıklarını belirtiyorlar. Bugüne kadar böyle bir açıklama yapılsa ancak müziklerle sağlanmaya çalışılan bir atmosferden bahsedebilirdik ama teknoloji demosunu gördükten sonra işin içinde gerçekten oyunculuk olacağını söylemek mümkün.



Oyunun konusuyla ilgili halen net bir bilgi yok, tek öğrendiğimiz şey oyunun 4 ana karakter üzerinden döneceği ve bunlardan birinin bir baba olduğu. Aslında oyunun ana konusunun "bir babanın sevgisi" olduğu açıklanan yegane şey. Ayrıca Leipzig Game Convention'da yayınlanan oyun-içi demosunda da gazeteci bir kızı oynatıyoruz. Fakat yapımcı Quantic Dreams olunca, senaryonun da bizim kararlarımıza göre farklı yollara doğru gittiğini ve kontrol edeceğimiz karakterlerin değişebileceğini söyleyebiliriz. Bunların yanında oyunun yetişkinlere yönelik, aksiyon ögeleri içeren karanlık bir film noir olarak tasarlandığı da belirtiliyor.




Not: Buradaki videolar youtube'dan alınmış düşük çözünürlüklü versiyonlardır. Eğer ilginizi çekerse bir de esas olan HD versiyonlarını izlemenizi öneririm, esas ayrıntılar onlarda ortaya çıkıyor çünkü.