27 Ocak 2009

There's Probably No God!

Yakın zamanda İngiltere'deki Ateistlerin o meşhur iki katlı otobüslere verdiği reklamlar basında yer bulmuştu. Akabinde o reklamların kaldırtırılması üstüne tepkiler büyümüştü.

Büyümeye de devam ediyor. Kadınlar, erkekler reklamın kaldırılmasına tepki gösteren, aynı reklam sloganlarını taşıyan tişörtler ile sokaklarda cirit atmaya başladı. Ama işin boyutunun büyümesinin nedeni bu sloganın/reklamın artık İngiltere ile sınırlı kalmaması. Zira İngitere dışında İspanya ve İtalya'da da destekçisi var artık bu hareketin.

Özellikle İspanya'da Hristiyan dinine inananlar karşı kampanyalarla tepkilerini dile getiriyor. İspanya'daki ateist kampanyanın başlatılmasında öncülük yapan Albert Riba, İspanya'da her beş kişiden birinin kendini ateist olarak tanımladığını, böyle bir kampanyayı yapmaya haklarının olduğunu söyledi.

Kampanya yakında Kanada'ya da sıçrayacak gibi gözüküyor. Avustralya'da ise Papa ve Hristiyanlık inancına karşı "NoToPope Coalition" adlı bir grup faaliyetlerine başladı.



NOT: Sevgili dostum, Orçun Bolcal'a kaynak olduğundan ötürü teşekkürü borç bilirim. Ultima'da evin yerini hâlâ bilmiyorum, saygılar...