01 Mart 2009

Muse @Studio

Beatles'tan sonra en çok değer verdiğim, sevdiğim gruptur Muse...

Bir misafirlikte arkadaşımla oyun oynarken arka planda çalan Showbiz ile tutulmuşumdur gruba... Agresif, kullanılan enstrümanlara hakim ve enstrümanlardan maksimum verim alabilen. O dönemin şartlarında acayip efektler ve ses rengiyle bambaşka bir insan olan Matthew Bellamy ve arkadaşları (Saz arkadaşları gibi oldu biraz ama...) beni benden almayı başarmışlardı.

Tabi ki hemen diskografi arayışı, Hullaballoo ile tanışma, Origin of Symmetry, inanılmaz bir albüm Absolution ve son olarak da yoğun eleştiriler almış olmasına rağmen Blackholes and Revelations...

Kubi sırasını savdıktan sonra yapacağım ilk iş zaten Muse'un bilindik şarkılarının aksine arka planda kalmış, B-Side, Bonus Track ve Rare olarak tabir edilen her yerde çalmadıkları şarkılardan oluşan bir liste olacak.

O yüzden grupla ilgili geçmişimi, grup bilgilerini, Blackholes and Revelations albümünün eleştirilerini ve Rock'n Coke 2006 günlerini şimdilik bir yana bırakıyorum. Liste zamanı hepsini açıklayacağım, şimdilik soruları yanıtsız bırakmak zorundayım. (Ne sorusuysa...)

Muse yeni albüm için stüdyo'ya gireli oluyor bir süre, onu duyurayım istedim. İki ödül aldıkları NME ödüllerinde mikrofonlarımıza konuşan grubun solisti Bellamy demek isterdim ama elin adamının mikrofuna konuşmuş... Şöyle diyor kendisi;

We've just started writing songs for the new album, whatever it's going to be, you know? It's going great, we just started. We're right at the tip at the moment and I think the point is that we've been on the road for so long... It's really about getting back together and getting the ball rolling again and seeing whether it'll roll.


Fakat farklı bir albüm olabileceğini de belirtmeden geçemiyor;

What will come out of that is impossible to say. It may just be albums, but it may be a stream of singles, or it may just be one 50-minute symphony, do you know what I mean? Who knows?


Albümün 2009 yılı içerisinde tamamlanıp piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ben de bekliyorum tabi, çok bekletmezsiniz di mi hacı?

Bakma öyle, bir şey söyle...