03 Mart 2009

Ne Oldum Değil...

Mourinho garip bir adam. Kimi insan çok seviyor, çok saygı duruyor, çok büyük teknik direktör, taktisyen diyor. Kimi insan ise hiç sevmiyor bu adamı ve ukala buluyor. Ben ikinci kısımda görüyorum kendimi bu kategoride. Her ne kadar başarılı da olsa ukalaca açıklamaları ve kibiri herşeyin önüne geçiyor benim gözümde. Mourinho'nun başarılarına ve kendisini sevenlerine saygımız sonsuz ama sevmeyenlere de sonuna kadar hak veriyorum.

İtalya'ya geldiğinde yine İngiltere'de olduğu gibi iğneleyici ve rakiplerini küçük gören açıklamalar yapmıştı. Fakat İtalya'da işler biraz farklı olduğundan güzel karşılıklar da almıştı. Mourinho konuşan ve medyaya sürekli malzeme veren bir adam olduğu için de medya kendisiyle sürekli uğraşıyor doğal olarak. Inter ne zaman puan kaybetse veya kötü bir maç çıkarsa gözler Mourinho'ya yöneliyor doğal olarak.

Inter hafta sonu kendi sahasında Roma ile oynanan maçta beraberliği zar zor kurtarınca tüm İtalya'nın gözü Mourinho'daydı yine. Mourinho da sürekli kendisine gösterilen bu ilgi ve baskıdan bunalmış olacak ki biraz sitemkar bir açıklama da bulunmuş sonunda. Topu biraz da rakiplerine atarak kendini durumdan kurtarmaya çalışmış.

"No-one has spoken about Roma who have great players, but they will win nothing at the end of the season.

No-one has spoken about Milan who are 11 points behind us and they will win nothing at the end of the season.

The same with Juventus who have won many points as a result of refereeing errors. We only saw one game where there was a ref mistake with us and that was at Siena."

Sezon başlamadan şöyle şampiyon olacaz, böyle ortalığı dağıtacaz diyen Mourinho'ya uzaklardan sormak isterim yukarıdaki takımlardan hangisinin teknik direktörü çıkıp da seninki gibi açıklamalarda bulundu acaba? Bugüne kadar ne Spalletti'yi ne de Ranieri'yi çıkıp medyaya iddialı açıklamalarda bulunurken görmedim, doğal olarak da medya onlarla değil açıklamaları yapanlarla uğraşacak bunun neresi yanlış?

Bakalım haftaya Old Trafford'daki maçtan sonra olası bir yenilgi sonrası ne gibi açıklamalarda bulunacak, iki hafta sonrası son şampiyonu elememizi kutluyor olacağız demeçlerinin ardından.