01 Mart 2009

S. Darko: A Donnie Darko Tale



Bu da internet sitesi...

Yönetmen koltuğunda Richard Kelly yok bu sefer... Chris Fisher adında biri devam filmi tadına çekiyor. Ben tanımıyorum kendisini ama sanırım Butterfly Effect 2'nin bünyede bıraktığı etkiyi bırakacak... Efsane filmlerin devamını çekmek bu kadar zorken ve onca film arasında başarılı olmuş örnekleri bu kadar az iken böyle bir işe hem de yönetmen farkıyla soyunmak büyük risk... Butterfly Effect 2'de yaşadık bunu.

Her ne Butterfly Effect ve Donnie Darko'nun benzer türde eserler oldukları öne sürülse de, ki yok öyle bir şey, bunun ne gereği vardı? Bu da yeni moda çıktı başımıza... Karamsar ya da önyargılı olmak istemiyorum, kanaatlerimin aksine, iyi bir şey de çıkabilir ortaya ama Richard Kelly'nin filmi çekene kadar olan öyküsünün etkisi de mevcuttu Donnie Darko'da... Merak ettiğim bir şey daha var, Richard Kelly buna nasıl izin verdi?

Samantha Darko'yu ilk filmde olduğu gibi Daveigh Chase oynuyor. 90' doğumlu oyuncu görmeyeli serpilmiş vallahi, Gençsubaylar kadrosunu katsak mı acaba?... Neyse, bizimkiler kendinden geçer, biz de şimdilik güzel hanımefendiyi geçelim. Filmin kadrosunda Gossip Girl'de Chuck Bass karakterini canlandıran Ed Westwick ve One Tree Hill'in Nathan'ı James Lafferty de oynuyor.

Görelim bakalım, ne çıkacak ortaya.