07 Mart 2009

18 Mart: Duman

Duman askerlik derdini tamamen atlattıktan sonra, albüm çalışmalarına başlamıştı. İrlanda'da, eğer takip etmediğim zamanlarda bir değişiklik olmadıysa, Muse-Snow Patrol, R.E.M.-MSP ve Editors gibi grupların da kayıtlarında kullandıkları Grouse Lodge Stüdyosu'nda albüm çalışmaları devam ediyordu ki sevgili dostum Ercüment Emreciksin'in "Hocu, albüm çıkıyor. Ahanda bak buraya..." demesiyle albümün çıkacağını idrak edebilmem aynı zaman tekabül ediyor, ne garip. Son albüm benim için büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Tanımlayamadığım bir soğukluk yaşamıştım, bir süre dinledikten sonra tozlu raflarımda bir yer bulmuştu kendine.

18 Mart'ta yeni albüm Sony Music adı altında çıkıyor ve resmi sitelerinden de iki şarkı, Dibine Kadar ve Senden Daha Güzel, yayınlanıyor. Hemen ekranın sağ üst köşesindeki player'da mevcut... İki şarkının söz ve müziği de Kaan Tangöze'ye ait.

İki şarkı da çok hoşuma gitti. Eğer, -film öncesi bütün espirileri fragmana dolduralım da daha fazlası var demek ki, bol bulup fragmana koymuşlar desinler- geyiğinin bir benzeri yaşanmazsa komple güzel bir Duman albümü dinleyebileceğim demek oluyor bu seneler sonra.

Yeni albümün ilk konseri (Tam olarak lansman değil sanırım, en azından kendilerinden böyle bir duyuru yok. İlk konser diye geçiyor.) 5 Nisan 2009'da Bostancı Gösteri merkezinde olacak.

Eski Köprünün Altında (1999)
Belki Alışman Lazım (2002)
Duman - Konser (2003)
Seni Kendime Sakladım (2005)