17 Şubat 2009

Chandler 4 Wilcox & Smith


Blowin' In the Wind'i telefon sesi böldü. Jeff Bower'dı arayan. Heyecanı sesinden belliydi. "Ağabey, Chandler işini hallettik. " dedi. Daha önce çok konuşmuştuk kendisiyle bu konuda. Tyson gibi bi oyuncu şampiyonluk yolunda kritik parça olabilir, uçanı kaçanı toplar, eline geleni içine vurur; ama bunları yapması Chris Paul'den sadece 2M$ eksik kontratını hakkettiğini göstermez. Jeff de benden farklı düşünmüyordu. Neticede ekonomik kriz onları es geçmedi, klübün durumu kötü. Ayrıca yedeği Sean Marks olan bi oyuncunun zırt pırt sakatlanması da sinir bozucu.

Wilcox'u da Smith'i de severim nedense. Chandler kadar iyi ribaundcu ve savunmacı olmasalar da ikisi de işinden kaytarmaz. Hücumda ikisi de CP'den gelen alley-oop paslarını tamamlamaktan fazlasını yapabilir. Smith'in şut tehtidiyle David West'e içerden oynamak için açılacak alanlar, "sutoruzunhsis sendromu"na da çare olabilir. Yine de bu takas şampiyonluğa giden yolda rota değişikliğinin göstergesi oldu. Değişikliğin sebebi de aşının tutmamasından çok finansal sorunlar oldu. Sıradaki büyük ihtimalle Peja. O da postalanabilirse 2010'da max. kontratlık yer açılır - ki bu da hikayenin West&Paul duosunun bozulmasıyla son bulmasına sebep olabilir.

Sam Presti de genç, kanı kaynıyor. Parayı da bol buldu heralde. Bu takası niye yaptığını özel olarak konuşmak lazım onla.

"Hayırlısı olsun Jeffciğim." deyip kapattım. Bob Dylan, sen söyle baba, devam et.