25 Şubat 2009

Liverpool Yolu Yokuştur, Kafaları Tokuştur...

Hahuahaeuheauheuhaeuhaeuhhahahallelujah

Hani demiş ya Yunus Emre, "Yaradılanı severim yaradandan ötürü" diye... Onun gibi işte bendeki Liverpool sevgisi, Beatles'tan ötürü. Evelallah Manchester'lıyız tabi onu ayrı tutuyorum, bahsetmeye gerek bile yok. Zaten Fenerbahçeli'nin de, Galatasaraylı'nın da; "Beşiktaş kardeş takım abi..." demesi gibi bir şey benim Liverpool'a bakışım. Bu kadar benzetme giriş için çok fazla diyerek AR-GE bölümüne geçiyorum.

Uzun uzadıya Rafa ne demiş, Ramos ne cevap vermiş konulu bir yazı yazma niyetinde değilim zira ne Rafa ne de Ramos agresif açıklamalarda bulunmuş. Rafa Real geçmişinden girmiş, "Ama profesyonelim ve kazanmak için geldik" diyerek pası atmış ve zeytin dalı uzatarak dostane bir maç dileğinde bulunarak kendi pasına koşmuş. Ramos da ortaya karışık yaptırıp bir de büyük açtırmış diyerek bu bahsi kapatıyorum.

Her ne kadar hâlâ PES Sevenler Derneği üyeleri arasında; "Real'i seçmek yok oğlum!" diyenler varlığını ve lobi faaliyetlerini sürdürüyor olsalar da ve Real, kadrosuna bakıldığı zaman Space Jam'in uzaylı takımı izlenimi veriyorsa da eski şaaşalı günlerinde değil. (Bu noktada Bana Bir Şeyhler Oluyor oyununun 'Şaaşalı' kısmını hatırlatmak isterim izlemiş olanlara... Lol, Lmao, Omfg vs...) Liverpool da keza öyle. Sizi bilmem tabi ama bana göre Avrupa'nın en baba iki liginin mevcut duruma göre ikincilerinin karşılaşacağı kafa kafaya bir karşılaşma olacak.

Liverpool 26 hafta sonunda İngiltere Premier Ligi'nde ikinci sırada 55 puanla, birinci sırada 62 puanla -ne mutlu ki- Manchester United bulunmakta... La Liga'da da benzer bir durum söz konusu... 24 hafta sonunda Real Madrid 53 puanla ikinci sırada, birinci Barcelona'nın 60 puanı var. Ligdeki son maçlara bakacak olursak Liverpool kendi sahasında Manchester City ile 1-1 berabere kalırken, Real Madrid Betis'e sokak tabiriyle söyleyecek olursak Tecavüz Etti, basın tabiri kullanacak olursak; Gol Oldu Yağdı... Barcelona'nın da biraz bocalamasıyla puan farkını yediye indirdiler.


UEFA Champions League 1st Knock-Out Round

Date: 25th February 2009 - 20:45 CET
Venue: Santiago Bernabéu

Tabi bunlar hiçbir şeyi göstermez. Liverpool'un beraberliği bir kıyaslama konusu olamayacağı gibi, Real'in farklı galibiyeti de kıyaslama konusu olamaz. Bana göre Real'in bu 6-1 performansı Fenerbahçe-Hacettepe etkisine de yol açabilir.

Ev sahibi Real Madrid eksiklerine rağmen galibiyete yakın taraf kağıt üstünde. En büyük kozları Raul olacaktır yine fakat Huntelhaar'ın da kendini bulmaya başlamasını göz önünde bulundurursak ve bu karşılaşmada da son haftadaki performansını devam ettirebileceğini düşünürsek forvet hattında hiç olmazsa güvenebileceği iki adam olur Real Madrid'in... Liverpool'un kozu da yine her zaman olduğu gibi Gerrard olacaktır, Torres de plase.

Gönlüm Liverpool'dan yana, Real Madrid'i sevmem... Güzel bir karşılaşma olacağını düşünüyorum fakat büyük bir sürpriz olmazsa bu eşleşmenin düğümü de İngiltere'de çözülür.

21.45 Star, HD Smart diyerek bu bahsi de kapatıyorum. Bugün iyi çalıştık bloga, rüyama girmese bari.