01 Şubat 2009

El-Nino

Premier Lig'de haftanın maçıydı Liverpool-Chelsea. Manchester United aradaki puan farkını kapatıp 1122 dakika ve 11 maçlık gol yememe serisi sonrası puan farkını 5 yapmıştı iki takımın önüne geçerek.

Liverpool'ın Tottenham'dan transferi, Ada'nın Guiza'sı Robbie Keane de tribündeydi. Maç son dakikaya kadar golsüz devam ediyordu. Bir United taraftarı olarak durumdan gayet memnundum, beraberlik işimize yarayacaktı tabi. Ama El-Nino 2 dakikada al aşağı etti Chelsea'yi. Dakika 88 skor 0-0, 89'da Torres 1-0 yapıyor, 90'da da 2-0 ile maçı bitiriyor. Mavilerin kaptanı (Ertem Şener'e saygılar) Lampard'da 60. dakikaa kırmızı kartla oyundan atıldı bu arada.

Liverpool bu yıl geçe yılların aksine büyük maçları kazanıyor fakat bu kez de evlerinde anlamsız beraberlikler alarak pek çok fırsatı teptiler. Torres Liverpool'a geldiğinden beri özellikle bu sezon çok defa sakatlıklarla uğraştı fakat oynadığı hemen her maçta farkını göstermeye devam ediyor. Kop Tribünü'nün Fowler'dan sonraki ilahı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Scolari'nin de sonu hiç iyiye gitmiyor tabi.