14 Şubat 2009

Matrix 4 JO

Trade deadline öncesi fırtına başladı. İlk hamleler beklenen takımlar, beklenen oyunculardı. Yazın Marion'un kontratından oluşacak 17M$'lık boşluk, geleceği 2010 üzerine kurulu bir takımı cezbetmeye yetmeyebilir. En doğru hamle onu takasta kullanmaktı. Hedefleri doğrultusunda Marion'u çok iyi kullanıp yanında bir de Banks'ı sokarak güzel bir hamle yaptı Miami. Aslında alan memnun, satan memnun durumu var biraz.

Jermaine'in 2010'da biten kontratı bir nimet. Ayrıca ilk beş pivotu Joel Anthony olan bir takım için çok değerli bir parça. Öncelikle belirtelim, Heat organizasyonu Wade&O'Neal gibi bir ikili kurduk, yanlarına taze kanlar Beasley&Chalmers'ı koyduk, Haslem, Moon, Cook tamamlayıcı parçalar, bu takım kafaya oynar diye düşünmüyordur kesinlikle. O'Neal ile daha dengeli bir takım oldukları doğru; ama ilk turdan ötesi çok zor. Banks'ı postalayıp Moon'u almak da çok şık. Lottary korumalı olsa da draft pick de öyle. Olaya ekonomik olarak bakarsak, şu anda 2010 yazı için Miami'yi bağlayan bir tane bile kontrat yok. Teknik olarak öyle olsa da Beasley, Chalmers, Cook üçlüsünün team optionlarını gözleri kapalı kullanacaklarını söylemek zor değil. Bu üçlünün toplam maliyeti 7-8M$. Tüm dengelerin alt üst olacağı yaza Heat 50M$'dan fazla bir boşlukla giriyor - ve tabii 3 oyuncuyla.

Bosh'u 2010'da Kanada'da tutmak zor. 2010'da büyük yıldızları Kanada'ya getirmek daha da zor. Marion'un biten kontratı burda devereye giriyor ve sene sonunda 15M$'lık bir rahatlama sağlıyor. Benim aklıma - Raptors'a hep yakıştırdığım - Memo ve Hedo ikilisi geliyor. Yazın yapılacak yeni kontratlar da bir anlamda Bosh'a elveda demek oluyor. Kadro açısından da, Bargs - Marion - Bosh - Parker - Calderon gibi iyi bir beşe sahip olsalar da bank felaket. Uzunları Voskuhl, kısaları Ukic yedeklemek zorunda diyeyim, kaçayım...

Kaçmadan önce bir de ortalıkta Wally 4 Camby dedikodularının döndüğünü söyleyip uykularınızı kaçırayım.

Not: Oyuncuların hangi numaraları giyecekleri belli değil. Şekil olsun diye yaptık.