17 Nisan 2009

2009 NBA Playoff First Round: Hawks - Heat

Doğu'nun en çekişmeli eşleşmesi. Miami 2006'daki şampiyonluktan sonra ikinci kez playoff'ta; fakat playoff'ta en son kazandıkları maç hala NBA Finalleri'ndeki 6. maç. Hawks'ın geçen sezonki playoff'u 8 senelik aradan sonra gelmişti. Bugün ise 10 sene sonra ilk kez saha avantajı ceplerinde çıkıyorlar sahaya. Saha avantajı seride ibreyi Hawks'a çevirecek faktör belki de.

Takım oyunuyla bireysel performansın kapışması olacak seri bir bakıma. Atlanta, birlikte oynamayı iyi bilen oyunculardan kurulu, atletik bir takım. Miami ise son yıllarda hiç bir takımın olmadığı kadar bir oyuncuya bağlı. Takımı tek başına taşıyan adamın adı Wade olmasa, seriyi takım oyununun kazanacağını söylemek pek zor olmazdı.

Miami'nin seriden galip çıkması için Wade'in yanında Beasley - Jermaine - Chalmers ve diğerlerinden gelecek patlayıcı katkılar şart. Bu noktada Haslem'in sakatlığı da baş ağrıtacaktır. Josh Smith, savunmada pek takılmayan Beasley'i ağlatabilir. Wade'i, dışarda tutacak şekilde switchlerle savunacaktır Atlanta. Bu durumda Wade ve biraderlerinin şut performansı yüksek olmazsa gömülen savunma hücumları kilitler.

Atlanta'nın eksisi ise dördüncülüklerini garantileyip yatışa geçmeleri olabilir. Olur da seriye formsuz başlarlarsa ilk iki maçtan birinde saha avantajı el değiştirir, Wade affetmez. Al, JO karşısında beklenmedik bir şekilde ezilmediği sürece pota altı Hawks'ın kontrolünde olur. Çok fazla meyvesini yiyemeseler de rakibe kapatırlar.

Görüldüğü gibi seri hakikaten ortada. Yedinci maça uzaması da kuvvetle muhtemel. Ekstrem durumlar olmazsa herkes evindeki maçları paşa paşa kazanır, Hawks geçer. "Baba, Wade? Ekstrem?" diyenleri duyar gibiyim.