26 Nisan 2009

Bi' Paul Ince Vardı Ne Oldu Ona?

Sir Alex'in ilk aşklarından olan Paul Ince West Ham'dan United'a geçer ve 89'-95' yılları arasında United ile 206 maça çıkar. İngiltere Milli Takımı'nda da yer bulmaktadır kendine.

Fakat şaşırtıcı bir şekilde Inter'e transfer olur. O zamanlar Inter'in başındaki İngiliz Roy Hodgson ile beraber çalışırlar fakat. 95/96 senesindeki yedincilik büyük bir sarsıntı yaratır. Paul Ince ise kendisini gösterememektedir. 96-97 senesinde ligde gelen üçüncülük, UEFA Kupası finalinde penaltılar sonucu kaybedilen kupanın ardından Roy Hodgson ile birlikte Inter'e veda eder Paul Ince ama United günlerini aratmaktadır. Inter'den sonraki durağı ise düşüşüne devam edeceği Liverpool olacaktır.

Liverpool durağının ardından artık kendisine büyük takımlar ve milli takımda da yer bulamamaya başlayan Ince, 99'-02' arasında Middlesbrough, 02'-06' arasında da Wolverhampton'da oynadıktan sonra 2006'da üç maça çıktığı Swindon Town ve 2007'de de sadece bir maça çıktığı Macclesfield Town'da aktif futbolculuk kariyerine son verir.

06'-07' yılları arası Macclesfield Town ve 07'-08' yılları arasında da MK Dons takımlarını çalıştıran Ince, 2008 yılında Blackburn tarafından göreve getirildiğinde İngiltere'nin en üst liginin ilk siyahi menajeri olma şerefine nail olmuştur.

Gel gör ki 22 Haziran'da başladığı görevine 5-3 biten ironik United yenilgisinin ardından artan taraftar tepkileri de göz önünde bulundurularak 18 Aralık'ta son verilmiştir. Yerini Sam Allerdyce'a kaptıran Paul artık işsiz bir menajer olarak aylak aylak dolaşmaktadır.

Paul Ince, Fifa serisinin en sevdiğim oyunu olan Fifa 96'nın en beğendiğim futbolcusuydu bunu da eklemeden edemedim...